Počinje nadogradnja škole u Peterancu, učenici će uskoro imati jednosmjensku nastavu

1
298
Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
Uskoro počinju radovi na nadogradnji Područne škole ‘Fran Galović’ u Peterancu.

Naime, koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisao je danas ugovor s izvođačem radova, a Županija i Općina Peteranec zaključile su sporazum o sufinanciranju troškova projekta.

Na spomenutoj školi u planu je dogradnja dvije učionice, proširenje blagovaonice i kuhinje, a postavit će se toplinska izolacija i nova vodovodna mreža. Uz to, obnovit će se električne, vododojavne i gromobranske instalacije i sve to trebalo bi biti gotovo sredinom kolovoza ove godine.

— Područnu školu Peteranec polazi 63 učenika u 4 razredna odjela, a zbog nedostatka prostornih kapaciteta te trenda povećanja broja učenika, pristupilo se dogradnji i rekonstrukciji škole, čime će se ujedno postići ušteda u energetskom smislu te će se moći organizirati jednosmjenska nastava — rekao je župan Koren.

Radovi na školi u Peterancu, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole “Fran Koncelak” iz Drnja, koštat će dva milijuna i tristo tisuća kuna, a vrijedno je istaknuti da će ih Općina sufinancirati sa 750 tisuća.

Spomenimo na kraju da su načelnik Općine Krešimir Matijašić i ravnatelj škole Ivan Pikivača zahvalili Županiji što je prepoznala potrebu investicije te da su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek.

ŠALJI DALJE
  • Mudlin48

    Viš kaj ti palitika dela! Dobro kaj Mudlini neso bili za ezdepe, ve nebi imeli novo školo! Sem čul da bo i “Panonija” prospererala po tem pitanju! Ve dok scurijo vu Drugo županijsko bodo dobili i nove svlačijone, tak kaj se bodo vu komocije mogli slačiti dečki z Gabajeve Grede koja – čujem – osniva novoga nogoritnoga kluba! Ajd bok!