Utorak, 23. travnja 2024.

Počinje nadogradnja škole u Peterancu, učenici će uskoro imati jednosmjensku nastavu

Uskoro počinju radovi na nadogradnji Područne škole ‘Fran Galović’ u Peterancu.

Naime, koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisao je danas ugovor s izvođačem radova, a Županija i Općina Peteranec zaključile su sporazum o sufinanciranju troškova projekta.

Na spomenutoj školi u planu je dogradnja dvije učionice, proširenje blagovaonice i kuhinje, a postavit će se toplinska izolacija i nova vodovodna mreža. Uz to, obnovit će se električne, vododojavne i gromobranske instalacije i sve to trebalo bi biti gotovo sredinom kolovoza ove godine.

— Područnu školu Peteranec polazi 63 učenika u 4 razredna odjela, a zbog nedostatka prostornih kapaciteta te trenda povećanja broja učenika, pristupilo se dogradnji i rekonstrukciji škole, čime će se ujedno postići ušteda u energetskom smislu te će se moći organizirati jednosmjenska nastava — rekao je župan Koren.

Radovi na školi u Peterancu, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole “Fran Koncelak” iz Drnja, koštat će dva milijuna i tristo tisuća kuna, a vrijedno je istaknuti da će ih Općina sufinancirati sa 750 tisuća.

Spomenimo na kraju da su načelnik Općine Krešimir Matijašić i ravnatelj škole Ivan Pikivača zahvalili Županiji što je prepoznala potrebu investicije te da su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek.

zatvori