Subota, 20. travnja 2024.

UTAKMICA SEZONE Ferdinandovac: Želimo u Prvu ligu! Miklinovec: Respektiramo ih, ali pobijedit ćemo

Utakmica sezone u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi igrat će se ove subote u Koprivnici. Drugoplasirani Miklinovec ugostit će prvoplasirani Ferdinandovac koji u susret ulazi sa šest bodova prednosti.

Malo tko je vjerovao da će se sezona zakomplicirati s obzirom na to da su u 10. kolu Ferdinandovčani imali čak 12 bodova prednosti ispred Miklinovčana. Ipak, “Žuta podmornica” upisala je deset pobjeda u nizu te se dovela u situaciju da, ako svlada u subotu lidera prvenstva, dođe na samo tri boda zaostatka.

Ferdinandovčani tijekom cijele sezone igraju odličan nogomet. Opravdali su ulogu prvog favorita, tek su dva puta izgubili, i to u Prugovcu i Sigecu, a jedini remi upisali su u Gotalovu. Sedamnaest pobjeda u dvadeset utakmica zaista je podatak vrijedan respekta. Braća Peršić, Kožar, Bošnjak i Kesić kralježnica su momčadi, a kada znamo da uz njih igraju Turković, Brgles i Skukan sa sigurnošću možemo reći da bi ova momčad bila i u gornjem domu Prve lige.

— Ovo je zasigurno utakmica sezone za oba kluba i naša momčad ulazi u ovaj ogled maksimalno motivirana. Ekipa Miklinovca nam je dobro poznata, respektiramo ju, ponajviše stoga što su pokazali karakter i ostvarili deset prvenstvenih pobjeda u nizu. Do kraja prvenstva preostalo je šest utakmica, a prednost od šest bodova ne dozvoljava nam da uđemo u utakmicu protiv Miklinovca opušteno. Iako bi nam i neriješen rezultat odgovarao, mi ćemo u ovoj utakmici ići na puni plijen i sva tri boda. Na svakog protivnika gledamo s poštovanjem, ali se nikoga ne bojimo. Našu prednost vidim u momčadskom duhu koji smo stvarali tijekom ove dvije sezone u Drugoj ŽNL. Prva liga je naš prioritet od dana kada smo iz nje ispali i smatram da tamo i pripadamo. Pozivam navijače i sve ljubitelje nogometa da nas dođu podržati u subotu u što većem broju — rekao nam je kapetan Ferdinandovca Ivan Peršić.

Miklinovčani su pak upisali gotovo nevjerojatnu seriju od deset pobjeda u nizu. “Žuta podmornica”, iako ne toliko po imenima, igra drugačiji nogomet na proljeće. Dok je u prvom dijelu gotovo sve padalo na leđa Vedrana Kovača koji je individualnom kvalitetom rješavao utakmice, danas Miklinovčani igraju momčadski pa zabijaju i napadači i stoperi i vezni igrači, a veliku ulogu igra i golman Branimir Perković koji ih je u nekoliko navrata spašavao.

— Na kraju polusezone imali smo devet bodova minusa za trenutno vodećom momčadi prvenstva i jedini cilj koji smo postavili pred sebe je da pobijedimo u svim utakmicama do kraja. U subotu imamo priliku smanjiti zaostatak na tri boda i učiniti prvenstvo još zanimljivijim. Respektiramo svakog našeg protivnika, a kao i u svakoj drugoj bit ćemo maksimalno ozbiljni. Svjesni smo svoje snage i u potpunosti smo uvjereni u pobjedu! Ove sezone nemamo niti jednog pojedinca koji bi na neki način odskakao kvalitetom i učinkom u odnosu na ostatak ekipe. Ovdje mislim na svih 19 igrača, a ne samo na trenutno prvu jedanaestoricu. Na svakoj poziciji smo jako dobro pokriveni i igramo timski. Imamo odličnog trenera koji jako dobro razumije nogomet i vodi Miklinovec na najbolji mogući način. Kad svemu tome pridodate puno navijača i simpatizera koji će napraviti jednu ugodnu i lijepu atmosferu, možemo reći da smo zaista optimistični. Uvijek smo bili najbolji kad smo igrali protiv najboljih i siguran sam da će i u subotu biti tako. Svaki igrač je u potpunosti svjestan s kim igramo i nije nas potrebno dodatno motivirati. Veselimo se suboti, vrhunskoj atmosferi, i naravno pobjedi Žute podmornice! Očekujem dolazak velikog broja navijača i simpatizera da nas podrže i naprave pravi sportski spektakl — rekao nam je vratar i kapetan Miklinovca Branimir Perković.

Jedno je sigurno, čeka nas pravi spektakl u Miklinovcu u kojem će domaći sastav pokušati u potpunosti zakomplicirati prvenstvo, a gostujući praktički osigurati naslov prvaka. Svaki rezultat, osim pobjede domaćina, značio bi da je borba za prvo mjesto gotova. Lijepo vrijeme, dvije najbolje momčadi Druge lige, odličan nogomet – treba li bolja pozivnica za subotnju utakmicu u Miklinovcu?

zatvori