Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ČETIRI SU IM GODINE TEK Mamuze slave rođendan bogatim kulturnim i glazbenim programom

Koprivnička udruga Mamuze od danas do subote slavi svoj četvrti rođendan, odnosno četiri godine od početka provođenja svojih aktivnosti.

Program proslave počinje večeras otvorenjem izložbe fotografija Bojana Koštića “Shinrin-yoku” u Kulturno-kreativnom centru Pixel od 20 sati. Uz same fotografije na kojima su portreti stabala bit će prikazano i nekoliko filmova povodom Dana planeta Zemlje koji nam dolazi u subotu.

Subotnja događanja najavila nam je jedna od osnivačica Mamuza, Andreja Salajec:

— U subotu ujutro se družimo s koprivničkim srednjoškolcima. Oni će u sklopu projekta Blok sat čitati poeziju o proljeću, ako nas vrijeme posluži u gradskom parku, a sve je izglednije da će to biti kod Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, u njihovom haustoru. U večernjim satima u Pixelu pripremamo tradicionalni kaubojski party na kojem će nam svirati zagrebački bend “U pol 9 kod Sabe”, a nakon toga se za dobru atmosferu brine DJ Dlakavi.

U pol 9 kod Sabe.

Mamuze danas službeno imaju 24 člana, ali taj se broj u vrijeme festivala i drugih aktivnosti i udvostručuje. — Prvo su to bila nekakva neformalna druženja i inicijative, a zatim su sve više pokazivali želju da se i učlane u udrugu. U zadnje vrijeme sve više radimo sa studentima i srednjoškolcima, što i jest bila ideja od samih početaka, pa nam je drago da možemo reći da se naši ciljevi ostvaruju.

Novi članovi donose i ideje za nove projekte, kaže Andreja, dodajući kako je iznimno zadovoljna suradnjom s novoosnovanom studentskom udrugom KEKS. Od planova za dalje, najavljuje: — Svakako ćemo se u većoj mjeri posvetiti FUNK-u, Forumu udruga nezavisne kulture, gdje ćemo zajedno s drugim udrugama iz Foruma raditi programe u koprivničkom Kampusu. Tamo nas onda čekaju razne radionice, filmske projekcije, koncerti i slični sadržaji.

Recital pod nazivom “Nujna li proljeća” počinje u subotu u 10 sati, a učenici će dijeliti i razglednice s pjesmama i citatima o proljeću. Koncert u Pixelu i tulum u western stilu počinje u 22 sata.

zatvori