Četvrtak, 18. travnja 2024.

POKRENITE SE Čuvajte našu tradiciju i baštinu, pridružite se KUD-u Rudar iz Glogovca

Kulturno-umjetničko društvo ‘Rudar’ iz Glogovca poziva sve zainteresirane da svoje slobodno vrijeme provedu na najbolji mogući način: uz pjesmu, ples i druženje s članovima KUD-a.

Od svog osnutka 2001. godine, KUD Rudar radi na očuvanju tradicijske kulture, narodnih običaja, pjesama i plesova iz različitih krajeva Hrvatske. Društvo godišnje sudjeluje na raznim manifestacijama diljem županije i Hrvatske, a može se pohvaliti i velikim brojem nastupa izvan granica Lijepe naše. Društvo je predstavljalo hrvatske narodne običaje na putovanjima u Mađarsku, Sloveniju, Bugarsku, Makedoniju, Njemačku te Bosnu i Hercegovinu. Organizatori su već tradicionalnih manifestacija “Večer folklora” u Glogovcu i “Božićnog koncerta” koji uvijek okupe velik broj posjetitelja.

Svi zainteresirani pozvani su da se u utorak, 11. travnja od 20 sati u Društvenom domu u Glogovcu upoznaju sa sekcijama KUD-a. Članstvo u kulturno-umjetničkom društvu donosi užitak druženja, plesa, pjesme, putovanja i upoznavanja novih ljudi.

Stoga, odvažite se, učinite nešto za sebe i pridružite nam se! — poručuju iz KUD-a Rudar Glogovac.

zatvori