Srijeda, 17. travnja 2024.

KRISTINA ELEZ: Majčinska uloga nešto je najljepše što mi se dogodilo

Kristina Elez bivša je kapetanica Podravke Vegete i reprezentativka Hrvatske koja, kako nam je i sama rekla, danas živi najljepše dane svog života i to u majčinskoj ulozi. Kristina se ovog siječnja vratila i na parkete rukometnih dvorana, a sve skupa bio nam je povod za kratak razgovor s 29-godišnjom Solinjankom.

Kristina, nakon dužeg perioda vratila si se rukometu. Braniš boje Zrinskog iz Čakovca, kako je opet biti na parketu?

— Rukometu sam se vratila u siječnju. Odluka je pala da ću otići u Čakovec, u Zrinski. Ekipa je to koja se bori za opstanak u Prvoj ligi, a ja vjerujem da ćemo taj plan i ostvariti. Za sad ide sve kako treba, Zrinski skuplja bodove, a ja se super osjećam na terenu.

Od rukometa si izbivala jer si dobila sina, kako se osjećaš u novoj ulozi? 

— Nova uloga je nešto najljepše što mi se dogodilo u životu. Rođenje sina je ljubav koja se ne može opisati. Jedino što mogu je uživati iz dana u dan i gledati kako moj Lovre raste. Iako ne razmišljam o tome, sigurna sam da sport, možda čak i rukomet, ni njemu neće biti stran.

Ustupila Kristina Elez.

Često si na utakmicama Podravke, znači li to da intenzivno pratiš svoj bivši klub?

— Da, često sam u dvorani. Kada ulovim priliku pogledam utakmicu, a ponekad i treniram s Podravkom. Sve cure odlično poznajem pa ih često odem i pogledati, a s većinom se družim i nakon utakmica.

Kakvom ti se čini Podravka, gdje vidiš mogućnosti napretka? 

— Podravka ima dosta mladih cura, cura koje su pokazale da su najbolje u Hrvatskoj. Vjerujem da ako duži period ostanu skupa, naravno, uz kvalitetan rad, mogu napraviti toliko željeni iskorak u Europi koji je svima velika želja.

Ustupila Kristina Elez.

Kakve su tvoje ambicije, postoji li šansa da se vratiš u redove hrvatskih prvakinja?

— Nakon dužeg perioda izbivanja od pravog rukometa željna sam i čvrsta u odluci da igram velike utakmice. U sportu ima više faktora koji o tome odlučuju, međutim, radim punom parom tako da vjerujem i u pravi povratak. Hoće li to biti Podravka, ovisi isključivo o ljudima u klubu. Hoće li se odlučiti za iskusnu igračicu ili na pomlađivanje, ja sam za razgovor spremna.


Sigurni smo da bi Kristina Elez bila pojačanje za Podravku. Rukometašica koja je igrala na Olimpijadi u Londonu i došla do četvrfinala natjecanja, igrala klupska finala Kupa kupova i EHF-a te osvajala prvenstva i kupove u Francuskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj mogla bi pomoći i puno jačim ekipama.

Ustupila Kristina Elez.
zatvori