Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivničanci oduševljeni tehnologijom virtualne stvarnosti

‘Genijalno, super, odlično, jako zanimljivo, nevjerojatno…’ bili su samo neki od komentara na Show virtualne stvarnosti održan tijekom tri dana u coworking prostoru koprivničkog Poduzetničkog inkubatora.

Tehnologiju virtualne stvarnosti stanari Inkubatora i zainteresirani Koprivničanci isprobali su pomoću HTC Vivea, jednog od najnaprednijih takvih uređaja na tržištu, a demonstraciju su organizirali Koprivnički poduzetnik i tvrtka Codebox, jedan od stanara koprivničkog inkubatora.

Tehnologija virtualne stvarnosti privlačna je korisnicima svih dobnih skupina koji su tako mogli igrati igrice, susresti se oči u oči s morskim životinjama, raditi u uredu ili kuhinji restorana, ali i istraživali svemir, ljudsko tijelo i sl.

Prezentacija je pokazala da u Koprivnici postoji veliko zanimanje za nove tehnologije i virtualnu stvarnost. Programeri iz Codeboxa ovu su tehnologiju nabavili za 3D modeliranje prostora budući da je najvažnija značajka koja HTC Vive ističe od ostalih uređaja interakcija i kretanje po prostoru.

zatvori