Petak, 19. travnja 2024.

KC STRUJA Građani Koprivnice imat će najveći popust na struju i uslugu kakva je još nova i u Europi

Danas je, na 59. obljetnicu koprivničkog Komunalca, zatvorena 51 milijun kuna vrijedna transakcija kojom je RWE Hrvatska kupio 75-postotni udio u Koprivnica opskrbi i Koprivnica plinu.

Bila je to prigoda da predsjednik Uprave Koprivnica opskrbe Zoran Miliša predstavi javnosti novi brend – KC struju: — Ovo je brend kreiran specifično za ovu regiju. KC struja – to je naša struja. Hoću da se prepoznajemo kao lokalni brend, kao što je KC opskrba lokalni plinski brend, da i električna energija postane “naša” električna energija. Želim da na kraju krajeva koristi imamo svi. Grad Koprivnica ostaje 25-postotnim vlasnikom kompanije, ako budemo svi dobro poslovali i Grad će imati dodatne koristi od toga.

Novi proizvodi bit će testirani upravo na našem području, najavio je Miliša: — To znači da će Koprivnica i Koprivničanci imati privilegiju da dobivaju stvari prije nego što će ih dobiti ostatak Hrvatske. To je jedna od stvari koje smo našim dolaskom donijeli.

A ostali benefiti vrlo su konkretno vidljivi i na raspolaganju su ne samo građanima Koprivnice već i cijele Koprivničko-križevačke županije. KC struja svojim potrošačima garantira najveći popust, odnosno 12% jeftiniju struju u odnosu na cijenu univerzalne usluge.

— To vam otprilike znači da ćete, ako potpišete za KC struju, godišnje uštedjeti jednu i pol mjesečnu ratu. Kako smo izračunali, građani Koprivnice ovim bi godišnje mogli uštedjeti čak pet milijuna kuna, što nije zanemariv iznos.

Osim toga, svaki od korisnika dobit će dvije kvalitetne LED žarulje vrijedne stotinjak kuna, kojima će dodatno uštedjeti na potrošnji energije. A upravo iz Koprivnice prvi puta na tržištu nude i savjetnike za uštedu, čija je usluga zasad besplatna:

— To su specijalni ljudi koji će omogućiti uštede ne samo na cijenama električne energije i plina već i drugih energenata, poput vode, telekom usluga, osiguranja. Sve je to sadržano u ponudi. A možemo reći da jedno prosječno kućanstvo u ovoj regiji s odabirom i prihvaćanjem prijedloga našeg energetskog savjetnika može uštedjeti 1.700 i više kuna godišnje.

Usluga energetskih savjetnika zasad je besplatna i jedinstvena ne samo na hrvatskom tržištu, istakao je Zoran Miliša: — Ovo je prvi puta da nudimo ovakvu jedinstvenu ponudu. Ovo što mi radimo trenutno je i u Europi novo: objedinjujemo ponudu svih vrsta energenata, a ne ograničavamo se samo na uštedu u struji i plinu.

Ovo je jedan od najvećih koraka da budemo grad budućnosti, otvorenosti i razvoja, ocijenio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić istaknuvši:

— Ovime Koprivnica kreće u smjeru odgovora na sve one izazove koje nam ovo vrijeme nosi i snažno se pozicionira kao lider ove regije koji spremno čeka sve one promjene koje nas sigurno čekaju u ovoj zemlji i u zajednici Europske unije.

Koprivnica ima sve preduvjete postati najsjajnijom gospodarskom zvijezdom Hrvatske, što uz pomoć velikog partnera RWE-a može i postići, ocijenio je Jakšić te istakao benefite koje će uživati građani i lokalno gospodarstvo:

— Uvjeren sam da ćemo moći reći da se najniže cijene energenata i energetskih usluga i svega onoga u čemu mi prednjačimo u energetskoj učinkovitosti, ostvaruju i pružaju upravo u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Jakšićevo uvjerenje u ostvarenje planova dijele i predsjednik Uprave RWE Hrvatske Karl Kraus, predsjednik Uprave Koprivnica plina Miloslav Zaur te predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Recimo i da energetske savjetnike građani mogu angažirati u koprivničkom Komunalcu ili pozivom na info broj KC struje 0800 8773.

Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
zatvori