Petak, 29. ožujka 2024.

Javnim radovima do novih radnih mjesta u Koprivnici

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja dobru praksu zapošljavanja teže zapošljivih nezaposlenih osoba. Naime, otvoren je natječaj kojim će, kroz sustav javnih radova, privremeni posao dobiti 30-ak osoba s područja grada.

S ciljem sprečavanja njihove socijalne isključenosti, bavit će se društveno-korisnim radom kojim se obavljaju poslovi važni za lokalnu zajednicu, rekao nam je to pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

– Mi se nadamo da će dati znatni obol oko velikog posla uređenja gradskog parka i ostalih velikih površina u gradu Koprivnici. Kad govorimo u uređenju onda ne govorimo o nikakvim radovima nego, recimo to po domaći, šminkanju za proljetno i ljetno razdoblje tako da park i ostale površine u našem gradu budu još ljepše, još zelenije i još rascvjetanije.

Teže zapošljive osobe, u koje se ubrajaju hrvatski branitelji, osobe s invaliditetom, pripadnici romske nacionalne manjine i osobe starije od 50 godina u evidenciji nezaposlenih dulje od 6 mjeseci, bavit će se i drugim poslova gdje se za to ukaže potreba te u nekim od gradskih ustanova.

Bruto plaća za svih 30 osoba zaposlenih prema mjeri “Javni rad” iznosit će oko 3.900 kuna mjesečno. Natječaj je otvoren, a molbe se zaprimaju do 26. travnja.

zatvori