Četvrtak, 28. ožujka 2024.

IRENA DOKIĆ Miss Supranational: Mislila sam da sanjam!

Tekst i fotografije: Zdenko Balog/Prigorski.hr

Svi koji su zajedno s nama u dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci pratili županijski izbor za Miss Supranational, pamtit će trenutak proglašenja pobjednice. Tri su djevojke već ponijele lentu i krunu, odabrane su i četiri finalistice bez lente, još je šest djevojaka čekalo.

Od ukupno trinaest, u finale će osam, samo još jedna od preostalih šest. Šest strepnji, očekivanja, nadanja i jedno ime – Irena Dokić. Iznenađenje, spontani skok od sreće, suze, nevjerica je li dobro čula!

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

— Presretna sam zbog osvojene titule iako pobjedu nisam očekivala. Svaka od djevojaka potrudila se dati sve od sebe i svojim kvalitetama osvojiti žiri. Bile smo jako uzbuđene, no najveće uzbuđenje je krenulo kada su se trebale proglasiti finalistice. Svakom proglašenom finalisticom uzbuđenje je sve više i više raslo. Kada je voditeljica proglasila pobjednicu nisam mogla vjerovati.

— Mislila sam da sanjam. Bila sam jako iznenađena što se moglo vidjeti prema mojoj reakciji, suze radosnice su krenule same od sebe i teško su se zaustavile. Čestitke, pohvale kao i zahtjevi na društvenim mrežama svakog dana stižu — kazala je Irena Dokić.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

No, vratimo se malo unatrag. Tko je zapravo djevojka čije je lice preko noći ispunilo stranice novina, blogova, društvenih mreža, čije ime i čije lice danas u Križevcima i županiji prepoznaju svi?

— Dolazim iz Križevačke Poljane i imam 18 godina. Pohađala sam Komercijalnu i trgovačku školu u Bjelovaru. Svoje dodatno obrazovanje želim nastaviti kao Make-up artist. Na izbor sam se prijavila nagovorom starije sestre Antonije. Od samoga početka sestra je bila ta koja je najviše vjerovala u mene i jako sam joj zahvalna zbog toga. Bez njene podrške sve bi bilo puno teže.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

— Jako mi je drago što sam se prijavila na izbor jer osim što sam izabrana za Miss Supranational Koprivničko-križevačke županije, stekla sam nova prijateljstva koja će se svakako nastaviti. Ostalim djevojkama i meni ovo je predivno iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život. Jedva smo dočekale izbor, bile smo jako uzbuđene i nestrpljive.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

Ovaj izbor svakako je jedno iskustvo, ali i otvorena nova vrata, nove mogućnosti. Hoćeš li nastaviti ovim putem, i na prvom mjestu što očekuješ od nastavka izbora, Hrvatska … ili čak …?

— 6. lipnja nas osam djevojka očekuje izbor za Miss Supranational Hrvatske na Pagu, jako smo nestrpljive zbog toga. Osim što ćemo se potruditi da to odradimo najbolje što možemo i znamo, sigurne smo da ćemo se i jako dobro zabaviti. Nemam prevelika očekivanja od finalnog izbora, potrudit ću se koliko mogu, a ostalo je na žiriju.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

— Voljela bih baviti se manekenstvom, vidim se u tome. Od malih sam nogu maštala o tome, a to najbolje znaju moji prijatelji i obitelj. Tko zna, možda mi se želja i ostvari — rekla je.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

Irenin nastup na županijskom izboru pokazuje da je svaki san ostvariv, a posebno kad imaš njezinu ljepotu, nastup, prirodnost i samosvijest. Poželimo joj uspjeh na višoj razini natjecanja, a prije svega, ostvarenje snova. Na kraju našeg razgovora Irena je napomenula:

— Ovim putem se želim zahvaliti organizatorici Marineli Kilić na odličnoj organizaciji i trudu uloženom u sve ovo. Ona je ta koja nas je strpljivo vodila. Također se želim zahvaliti sponzorima na prekrasnim poklonima.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr
Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr

A mi možemo dodati da je simpatična skromna Marinela odradila sjajan organizacijski posao i da su kroz čitav ovaj proces predizbora, castinga, te konačno finalne večeri županijskog izbora Križevci zasjali svjetlima glamura i ljepote. Nadamo se da će sličnih događanja biti i u budućnosti.

Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr
Foto: Zdenko Balog / Prigorski.hr
zatvori