Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Sve je spremno za četverodnevnu Paradu rada, Mišel Jakšić: Koprivničanci su to zaslužili

Koprivnica je spremna za početak Parade rada. Ovogodišnji praznik rada slavit će se čak četiri dana, što su – prema ocjeni zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića, građani Koprivnice i više nego zaslužili.

– Kad pričamo o protekloj radnoj godini, moram reći da me vesele gospodarski pokazatelji koje Koprivnica ima. Dakle, makroekonomski pokazatelji Grada Koprivnice, i kad pričamo o broju novostvorenih radnih mjesta, i o rastu prihoda naših tvrtki, i izvoza i dobiti je brži i jači nego što je to gledano s primjera Koprivničko-križevačke županije ili Hrvatske. I u konačnici, zato su naše Koprivničanke i Koprivničanci, Podravke i Podravci i svi njihovi gosti zaslužili da se možda za ovaj njihov dan, za ovaj njihov praznik rada malo opuste, prisjete svega što je bilo u godini koja ostaje iza nas – mislim od Prvog maja do Prvog maja, i da s još više motiva, elana, poleta svi zajedno krenemo u nove poslovne pobjede, kojih će zasigurno u Koprivnici biti još jako puno.

Tijekom četiri slavljenička dana građanima je na raspolaganju obilje zabavne, kulturne i gastro ponude čijoj atraktivnosti svakako doprinose večernji koncerti – večeras nastupaju Pips Chips & Videoclips, u subotu Plavi orkestar, u nedjelju Danijela Martinović i u ponedjeljak Begini.

Koncerti će početi u 20 sati, osim sutra (u subotu) i ponedjeljak jer će od 19:30 na sat vremena kao predgrupe nastupiti Neven Stipčić & Groovebox te Tragovi.

A podjela prvosvibanjskog graha najavljena je za ponedjeljak u 13 sati. 4.500 porcija spravit će Podravkini gastro majstori.

Uz proslavu Praznika rada u Koprivnici se tradicionalno održava i prodajna izložba cvijeća. Kao i svake godine dosad, organizira ju gradska Turistička zajednica.

Proizvođači cvijeća (presadnica, svježeg i suhog cvijeća), ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala, ali i majstori starih zanata te obrta vezanih uz hortikulturu, već su se udomaćili na Trgu bana Josipa Jelačića u vrijeme prvosvibanjskog praznika, a bit će vam na raspolaganju svakog dana do 21 sat.

zatvori