Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: SLAVEN POBIJEDIO DINAMO Bogojević u sudačkoj nadoknadi zabio za veliko slavlje u Koprivnici

Nogometaši Slaven Belupa u 30. kolu Prve hrvatske nogometne lige svladali su zagrebački Dinamo. Pred gotovo dvije tisuće gledatelja na koprivničkom Gradskom stadionu rezultat je bio 2:1, a odlučujući pogodak zabio je Bruno Bogojević u sudačkoj nadoknadi.

Trener Željko Kopić u današnjoj utakmici nije mogao računati na kartonirane Alitija, Ivanovskog i Bouadlu, a trenera Dinama Ivajla Peteva, ali i sve okupljene iznenadio je postavljanjem Antuna Markovića na gol umjesto do sada standardnog Gorana Blaževića. Je li ovo početak formiranja sastava za iduću sezonu ili tek šansa mladom golmanu da se dokaže, vrijeme će pokazati.

Prvu šansu na utakmici imao je Dinamo u trećoj minuti. Pucao je Hodžić, ali nije bilo opasno po vrata Farmaceuta. Prvu opasniju situaciju pred golom gostiju vidjeli smo četiri minute kasnije. Christensen je proigrao Tadića koji puca iskosa s desne strane, ali Livaković odbija u aut. Dvadesetak minuta kasnije vidjeli smo desetak sekundi pravog malog ludila pred golom Dinama. Dva puta je centrirao Barić, jednom Burić, ali su Heber i Tadić uspjeli tri puta promašiti ili zakasniti na loptu.

Nismo gledali uzbudljiv nogomet u prvih 45 minuta, uglavnom se igralo oko centra igrališta bez velikih prilika. I kada su svi mislili da će se na odmor otići bez pogodaka Slaven je poveo. Borbeni Katić oduzeo je jednu loptu u Dinamovoj polovici, odigrao za Hebera koji odlično puca s 20 metara i pogađa suprotni kut golmana Livakovića. Bio je to deseti pogodak Brazilca.

Uspio je Dinamo zaprijetiti do kraja poluvremena. Odličan udarac Pavičića u posljednjim sekundama prvog poluvremena fantastičnom reakcijom obranio je Marković i tako sačuvao vodstvo Farmaceuta.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Slaven. Slično kao u prvom poluvremenu, iskosa s desne strane Tadić se izborio za prostor, odlično pucao, ali je lopta fijuknula pokraj vratnice. Preuzeo je Dinamo nakon toga dominaciju. Igralo se uglavnom na polovici koprivničkog prvoligaša, ali bez konkretnih šansi.

U 66. minuti Slaven je ponovio gotovo identičnu akciju kao kod prvog gola. Odlično je oteo loptu Katić i povukao ju do tridesetak metara od gola Dinama, predao ju Heberu koji se ovog puta odlučio na udarac u prvi kut, ali je lopta otišla u vanjski dio mreže. Samo dvije minute kasnije vidjeli smo najbolju priliku Dinama na utakmici. Odlično je pucao Olmo s 25 metara, ali vrhunskom reakcijom Marković skreće njegov udarac u gredu.

U 75. minute pokušao je zaprijetiti i Guilherme, ali je njegov udarac otišao iznad grede. Dvije minute kasnije izjednačenje. Samo jedan u nizu sumnjivih prekršaja dosudio je sudac Pajač na dvadesetak metara od gola Slavena iz kojeg je Ćorić pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Moro koji nije imao težak zadatak pospremiti loptu s dva metra u praznu mrežu.

I onda, u sudačkoj nadoknadi, spektakl! Povukao je Slaven brzu kontru, Gregurina je dodao do Bogojevića koji zabija za 2:1 i prekid suše. Veliko slavlje bilo je na tribinama, a posebno lijepo je bilo vidjeti trenera Željka Kopića koji je uletio u teren i burno proslavio pogodak sa svojim igračima.

Ovom pobjedom Slaven je došao do svoje prve proljetne pobjede, ali i prve pobjede nad Dinamom nakon 2008. godine. Farmaceuti su s 34. osvojenim bodom došli došao do petog mjesta prvenstvene ljestvice. U idućem kolu koprivnički prvoligaš gostuje kod Splita.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 1613.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Jovičić, Melnjak – Christensen (od 77. Bogojević), Katić, Burić – Barić, Heber (od 72. Gregurina), Tadić (od 61. Arap). Trener: Željko Kopić.

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Stojanović, Schindelfeld, Lešković, Matel – Moro, Pavičić (od 45. Gojak) – Ćorić, Sammir (od 54. Guilherme), Soudani – Hodžić (od 45. Olmo).

Sudac: Igor Pajač (Zelin). Pomoćnici: Crnčić i Kožarec. Četvrti: Zebec. Delegat: Valić.

Strijelci: 1:0 Heber 43′, 1:1 Olmo 78′

Žuti kartoni: Heber 63′ (Slaven Belupo); (Dinamo)

zatvori