Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO: PRVA ŽNL Iznenađenje u Kloštru, veliki preokret Tomislava

Odigrane su sve utakmice 19. kola Prve županijske nogometne lige. Kao i svakog vikenda gledali smo zanimljive utakmice u kojima nije nedostajalo uzbuđenja, a svjedočili smo i jednom velikom iznenađenju.

Očito je da kunovečkom Bratstvu leže gostujuće utakmice jer su danas u Kloštru došli do boda protiv Mladosti koja se bori za naslov prvaka. Domaćin je poveo pogotkom Keljara iz jedanaesterca, a za 1:1 zabio je stoper Kunovčana Sirovec. – Odigrali smo borbenu utakmicu, a zaslužili smo možda i više od jednog boda. Ipak, s obzirom na puno izostanaka koje smo danas imali, moramo biti zadovoljni – rekao nam je strijelac izjednačujućeg pogotka.

Tomislav iz Drnja došao je do nova tri boda, ali mnogo teže nego što se to očekivalo. Protiv fenjeraša Fugaplasta Drnjančani su imali minus od dva gola razlike, ali su uspjeli preokrenuti rezultat te su s 3:2 došli do važne pobjede. U derbiju kola Borac je u Imbriovcu slavio s 2:0 protiv legradskog Graničara. Strijelci su bili Balent i Vrkić. – Kao što smo i očekivali današnja utakmica bila je tvrda i teška. Gosti su se odlično branili od prve minute, ali smo uspjeli dva puta pronaći put do njihove mreže te smo zasluženo došli do pobjede i nova tri boda – rekao nam je Balent.

U dvoboju ekipa kojima ‘gori pod nogama’ Prekodravac je na gostovanju kod Tomislava u Žabnu slavio s 1:3. Identičnim rezultatom Sloga je svladala u Ivancu Panoniju. Iako su gosti poveli s 0:1, domaćin je do kraja utakmice uspio preokrenuti rezultat i slaviti s 3:1.

U jutarnjem terminu Osvit je u Đelekovcu svladao novigradsku Dravu s 2:1, a još jučer molvarska Mladost bila je uvjerljiva na gostovanju u Kalinovcu rezultatom 3:0.

Prva ŽNL – 17. kolo

Kalinovac: Kalinovac – Mladost (Molve) 0:3
Đelekovec: Osvit – Drava 2:1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Panonija 3:1
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Prekodravac 1:3
Drnje: Tomislav – Fugaplast 3:2
Imbriovec: Borac – Graničar 2:0
Kloštar Podravski: Mladost – Bratstvo 1:1

TABLICA:

  1. Tomislav 47
  2. Borac 44
  3. Mladost (KP) 43
  4. Graničar (L) 30
  5. Osvit 30
  6. Kalinovac 27
  7. Sloga 26
  8. Drava (NP) 21
  9. Panonija 20
  10. Bratstvo 20
  11. Mladost (M) 20
  12. Prekodravac 19
  13. Tomislav (SIŽ) 16
  14. Fugaplast 13
zatvori