Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Podravka bez šansi protiv Vardara u polufinalu Regionalne lige

Rukometašice Podravke Vegete upisale su poraz u polufinalu Regionalne lige od domaćina Final Foura, makedonskog Vardara rezultatom 29:16 (14:9).

I ovako tanak kadar Podravke dodatno je opustošila temperatura koja je zahvatila Ekatarinu Nemaškalo i Selenu Milošević što je dodatno otežalo posao hrvatskim prvakinjama. Loše su Podravkašice ušle u utakmicu te su nakon samo tri minute gubile s 4:0, a do sredine poluvremena razlika se popela i na plus sedam za domaći sastav. Podravka je do kraja poluvremena uspjela smanjiti na 14:9.

U drugom poluvremenu Vardar je u potpunosti prelomio utakmicu. U 39. minuti Makedonke su imale 11 razlike prednosti i pitanje je bilo samo kojom će razlikom završiti utakmica. Konačan rezultat zaustavio se na plus 13 za rukometašice Vardara.

Najefikasnije u redovima Podravke bile su Marijeta Vidak i Dora Krsnik sa po tri pogotka. U drugoj polufinalnoj utakmici snage će odmjeriti Budućnost i Krim, a Podravkašice će sutra u 16 sati igrati protiv poražene ekipe iz tog susreta.

VARDAR – PODRAVKA VEGETA 29:16 (14:9)

SKOPLJE – Sportski centar Jane Sandanski. Gledatelja: 300. Sutkinje: Silvana Karbeska i Marija Ilieva (obje Makedonija). Delegat WRHL-A: Marijan Načevski (Makedonija).

VARDAR: Leynoud (-), Suslina (10+-) Pessoa (8+-); Radičević 6, Klikovac 1, Herren 4, Mavsar 1, Damnjanović, Lazović, Althaus, Penezić 3, Čović 1, Lacrabere 7(3), Kmirova 3, Lekić 2, Ristovska 1. TRENERICA: Irina Dibirova.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+-), Kapitanović (6+0), Hajduk; Zadravec 1, Horvat 1, Dežić 2, Krsnik 3, Popović, Nemaškalo, I. Mrđen 1, Vidak 3, Pavlović 1, Gugić 2, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Vardar 3(3), Podravka Vegeta 0.

ISKLJUČENJA: Vardar 4 minute (Klikovac, Althaus), Podravka Vegeta 4 minute (Vidak, I. Mrđen).

zatvori