Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Pisanica od srca svečano otkrivena u Lendavi

Višegodišnja suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije s Turističnom zvezom Lendava vabi i Hrvatskim kulturnim društvom Pomurje rezultirala je postavljanjem Pisanice od srca ispred panoramskog tornja Vinarium iznad Lendave.

Pisanicu je naručila lendavska Turistična zveza, a oslikali su ju članovi Molvarskog likovnog kruga: Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika.

Velikonočnu pisanicu velikanku (kako ju zovu Slovenci) po prekrasnom sunčanom danu, na blagdan Cvjetnice, zajednički su raskrili župan (gradonačelnik) Lendave Anton Balažek, veleposlanica RH u Sloveniji Vesna Terzić i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Za uzvanike i brojne posjetitelje članovi HKD Pomurje iz Lendave izveli su splet međimurskih plesova. Svečanosti su, uz domaćine, prisustvovali i direktor Turističkog ureda županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc sa suradnicima, direktorica predstavništva HTZ-a u Ljubljani Metka Bradetić te molvarski i hlebinski slikari.

Povodom Dana hrvatske kulture program je nastavljen u galeriji kazališne i koncertne dvorane u Lendavi gdje je direktor Mihevc otvorio izložbu slika molvarskih slikara (koji su oslikali lendavsku pisanicu) pod nazivom “Podravina Lendavi od srca”. Svi sudionici su nakon toga uživali u koncertu Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić iz Zagreba.

zatvori