Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Ferdinandovac izdržao u Miklinovcu i došao na prag osvajanja titule

Utakmica sezone Druge županijske nogometne lige između Miklinovca i Ferdinandovca završila je rezultatom 1:1. Ovim rezultatom Ferdinandovčani su došli na prag osvajanja naslova.

Poveli su gosti preko kapetana Ivana Peršića koji je postigao pogodak iz slobodnog udarca. Iako su svi očekivali centaršut, gostujuća desetka pogodila je suprotne rašlje iz kosa s lijeve strane.

Gosti su smanjili sredinom drugog poluvremena pogotkom Jurice Kesera koji se najbolje snašao u jednoj gužvi pred golom Ferdinandovca i zabio za 1:1.

Danas se u Miklinovcu, kao i u utakmici protiv Starigrada, okupilo gotovo 400 ljudi. U lijepoj atmosferi gledatelji nisu gledali najljepšu utakmicu, ali su gledali borbeni susret u kojoj su obje momčadi dale sve od sebe.

Ferdinandovčani su došli na prag osvajanja naslova s obzirom na to da imaju šest bodova prednosti i bolji međusobni omjer.

– Mislim da je utakmica opravdala ulogu derbija. Smatram da obje momčadi, kao što sam rekao i u najavi susreta, zaslužuju status županijskog prvoligaša. Zaista je bio užitak igrati pred ovolikim brojem ljudi – rekao nam je igrač i trener gostiju Dario Brgles.

– Žao mi je što gledatelji nisu vidjeli ljepšu utakmicu. Bilo je malo šansi, i ne previše igre, ali ulog je bio veliki pa nam je to barem malo oprdavanje. Čestitke mojim suigračima na borbi, idemo pokušati dobiti sve do kraja – rekao nam je strijelac pogotka za Miklinovec Jurica Keser.

U ostalim susretima, u Drugoj ligi Prugovac je svladao vojakovačku Viktoriju s 3:1, a u Prvoj ligi kloštranska Mladost je na gostovanju u Kalinovcu slavila s 0:3.

zatvori