Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: DRUGA ŽNL Viktorija ulovila priključak, Ferdinandovac uvjerljiv, Lipi golijada u Hlebinama

Iza nas je 20. kolo Druge županijske nogometne lige. Sve je spremno za veliki derbi idućeg vikenda kada će drugoplasirani Miklinovec, koji je iznenađujuće barem malo zakomplicirao borbu za vrh, na svom travnjaku ugostiti lidera prvenstva Ferdinandovac.

Danas smo gledali uzbudljive utakmice. Da puno mirnije mogu na gostovanje u Miklinovec idući tjedan Ferdinandovčani su se pobrinuli na današnjoj utakmici protiv Hrvatskog bojovnika u kojoj su slavili s više nego uvjerljivih 6:0 i tako ponovno otišli na šest bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja.

U derbiju začelja Viktorija je u Vojakovcu svladala Reku s 4:0 i tako ulovila priključak s momčadima s dna ljestvice. Sada zaostaju samo jedan bod za današnjim protivnikom i Prugovcem. Strijelci za uvjerljivu pobjedu bili su Manjić, Bastašić, Ostojić i Kolarić.

U Hlebinama smo gledali pravu golijadu u susretu između Lipe i Tehnike u kojem je domaćin slavio s 4:2. Poveli su Hlebinčani s 3:0 pogocima Štrkalja, Ritoše i Dominika Gregla i činilo se da je utakmica gotova. Ipak, gosti su se odbili predati te su preko Haluseka i Matijakovića smanjili na 3:2. No, pet minuta prije kraja Štrkalj je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i riješio svaku dilemu oko toga kojoj momčadi će pripasti tri boda.

Istim rezultatom slavio je i Starigrad protiv GOŠK-a. Najistaknutiji pojedinac susreta bio je domaći napadač Bojan Brkić koji je postigao tri pogotka. U Prugovcu je Gornja Rijeka slavila rezultatom 1:2 i tako dovela domaćina u velike probleme oko ostanka u ligi.

U dvoboju dviju Mladosti, bregovske i sigečke, gledali smo utakmicu bez pogodaka, a još jučer Miklinovec je na gostovanju u Herešinu svladao Omladinac rezultatom 1:4.

Druga ŽNL – 20. kolo

Herešin: Omladinac – Miklinovec 1:4
Vojakovac: Viktorija – Reka 4:0
Hlebine: Lipa – Tehnika 4:2
Koprivnički Bregi: Mladost – Mladost S 0:0
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Hrvatski bojovnik 6:0
Starigrad: Starigrad – GOŠK 4:2
Prugovac: Prugovac – Gornja Rijeka 1:2

LJESTVICA:
1. FERDINANDOVAC – Ferdinandovac 52
2. MIKLINOVEC – Koprivnica 46
3. LIPA – Hlebine 36
4. MLADOST /S/ – Sigetec 34
5. STARIGRAD – Starigrad 33
6. GOŠK – Gotalovo 30
7. TEHNIKA – Koprivnica 30
8. MLADOST /KB/ – Koprivnički Bregi 24
9. GORNJA RIJEKA- Gornja Rijeka 23
10. HRVATSKI BOJOVNIK – Mokrice Miholečke 21
11. OMLADINAC – Herešin 19
12. PRUGOVAC – Prugovac 18
13. REKA – Reka (-3) 18
14. VIKTORIJA – Vojakovac (-3) 17

zatvori