Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Djelatnici hitne u prošloj godini intervenirali 27 tisuća puta, a uskoro će im na raspolaganju biti i tri nova vozila

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe, koji se obilježava 30. travnja, župan Darko Koren sa suradnicima obišao je prostore Zavoda za hitnu medicinu, najmlađe županijske ustanove koja je s radom započela 2013. godine.

Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković kazala je kako su u prošloj godini imali 27 tisuća intervencija, od čega čak 7 tisuća hitnih slučajeva. Pohvalila je djelatnike Zavoda koji daju sve od sebe kako bi unaprijedili kvalitetu zdravstvene zaštite te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji koja kontinuiranim ulaganjima skrbi o potrebama Zavoda i omogućava njegovo djelovanje:

– Ove ćemo godine imati obnovljen cjelokupni vozni park, uloženo je u nabavu medicinske opreme koja nam je prijeko potrebna, kao i u opremanje prostora u kojemu radimo. Danima otvorenih vrata našeg Zavoda želimo podići svijest u javnosti o ovoj važnoj i odgovornoj djelatnosti.

Župan je također zahvalio djelatnicima Zavoda čije pravovremene i kvalitetne reakcije spašavaju ljudske živote kada su najugroženiji:

– Ova djelatnost je izuzetno kompleksna i osjetljiva te zahtijeva iznimnu brzinu, točnost i to 24 sata dnevno svakog dana u godini. Županija brine o Zavodu od samog početka, a u posljednje četiri godine uložili smo 11 milijuna kuna u opremanje, vozila i ispostave u Križevcima i Đurđevcu. Također, spajanjem sanitetskog prijevoza koji je bio u službi Doma zdravlja, unaprijedili smo sustav hitne medicine, posebno na prostoru đurđevačke Podravine. Na nama kao osnivaču je da i nadalje podržavamo rad ove ustanove, a u 2017. godini planiramo nabaviti još tri nova vozila.

Danas je Zavod održao Dane otvorenih vrata, a u nedjelju, 30. travnja na koprivničkom će gradskom trgu biti izloženo vozilo hitne medicinske pomoći te predstavljena oprema Zavoda, uz demonstraciju reanimacije na lutki za vježbu, a djelatnici će građanima dijeliti edukativne letke te odgovarati na njihova pitanja.

zatvori