Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Od crvenih noseva do teorija zavjere – bio je to još jedan TEDx u Knjižnici

Osma po redu TEDx Koprivnica Library konferencija održana je sinoć u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’. Petero novih zanimljivih govornika posjetitelje je pokušalo potaknuti na razmišljanje ili inspirirati na promjene u svakodnevnom životu.

Na crveno x prva je stala Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge Crveni nosovi – klaunovi doktori. Okupljenima je pojasnila zašto je profesionalni menadžment važan ne samo u profitnim već i u neprofitnim organizacijama. Svaka organizacija je uspješna koliko je odgovoran i kompetentan menadžment koji ju vodi.

Drugi govornik bio je naš Koprivničanac Pero Tomas, svima nam poznat po svojim uspjesima na bodybuilding natjecanjima. Govorio je o nečemu što dobro poznaje: pobjedi i motivaciji te kako su izmjene pobjeda i poraza na njega utjecale.

Treća je bila Snježana Šlabek koja je govorila o svojevrsnoj primjeni principa iz video igara (gejmifikacija) na druge aspekte života i rada, od zapošljavanja i motivacije do učenja i poticanja promjena.

Večer su zaključila dvojica znanstvenika, biokemičar Marko Košiček i fizičar Saša Ceci, inače voditelji znanstvene emisije “Treći element” na Hrvatskoj radioteleviziji. Marko Košiček govorio je o susretu znanstvenika sa stvarnim svijetom, odnosno kako iskomunicirati teško razumljiva znanstvena otkrića javnosti, a Saša Ceci upozorio je na opasnost sve češće pojave lažne znanosti i teorija zavjere, objasnio zašto su opasne i kako se boriti protiv njih.

zatvori