Utorak, 23. travnja 2024.

NE PROPUSTITE Podravsko-prigorski kazališni amateri ovog vikenda izvode petnaest predstava

Županijska smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održat će se ovog vikenda u Domu kulture u Đurđevcu.

Tko će predstavljati našu županiju na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera stručni žiriji birat će među petnaest predstava koje će izvesti dramske skupine iz Molvi, Novigrada Podravskog, Ferdinandovca, Delova, Legrada, Kalinovca, Peteranca, Virja, Rasinje, ali i koprivničkog Ludens teatra, križevačkog Dramskog studija te đurđevačkog Gradskog kazališta.

Svečano otvaranje 14. po redu Županijske smotre kazališnih amatera bit će u subotu u 10 sati, dok će proglašenje pobjednika biti u nedjelju u 20 sati.

Vrijedno je spomenuti i da će drugog dana smotre u 10 sati u Domu kulture biti postavljena izložba pisanica “Uskrsu ususret” koju organizira Udruga Peski-Art Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca i Mjesni odbor Peski-Đurđevac.

Izložba će se moći razgledati do 15 sati, a na njoj će sudjelovati izlagači iz 5 županija sjeverozapadne Hrvatske.

Također, u predvorju Doma kulture, u suradnji s Udrugom “Veliko srce malom srcu”, svi posjetitelji moći će se uključiti u humanitarnu akciju i donirati financijska sredstva.

— Zdravlje je najveće bogatstvo koje čovjek može posjedovati, a Udruga se bavi djecom čije je zdravlje ozbiljno narušeno teškim srčanim problemima. Njihov humanitarni rad svodi se na kontinuirano poboljšanje zdravstvenog stanja djece, posebno djece koja će se tek roditi ili su se već rodila kao srčani bolesnici — poručili su iz Zajednice kulturno umjetničkih udruga naše županije koja organizira smotru.

Akcija “Veliko srce malom srcu” usmjerena na prikupljanje sredstava za kupovinu medicinskih uređaja koji bi uvelike pomogli u dijagnosticiranju teških srčanih bolesti djece, prije i poslije rođenja.

Ustupila Zrinka Roksandić.
zatvori