Četvrtak, 18. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Mandat završio u prijateljskom tonu, Koren: Nismo uvijek lijepo razgovarali, no ova je sjednica to popravila

Tri je sata trebalo članovima skupštine naše Koprivničko-križevačke županije da kraju privedu posljednje radno okupljanje u ovom mandatu.

Da im je strpljenje pri kraju, bilo je očito iz žamora koji je pratio većinu od 25 točaka dnevnog reda. Za život sjednice pobrinuo se nezavisni Željko Lacković koji je upozorio vijećnike da dajući suglasnost Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek na financijski plan i plan nabave za 2016. godinu donose retroaktivne odluke.

Također je aktualizirao raspravu o ekocidu u Crnim jarkima, što je rezultiralo zaključkom da se županijska skupština treba pobrinuti za dodatni stupanj zaštite đurđevačkih pluća, šume Borik.

A kao što je i najavio, Lacković i njegovi nezavisni kolege uskratili su potporu Željki Kolar, što nije spriječilo njeno ponovno imenovanje za ravnateljicu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode.

Kao što je protekao, gotovo četverogodišnji mandat je i završio u prijateljskom i pomirljivom tonu. Završno obraćanje Marinka Bagarića, ispred oporbenog kluba SDP-HNS-HSU:

– Želim svima zahvaliti na suradnji i fer odnosu. Mene neće biti u slijedećem mandatu, zato to i govorim. Želim vas sve pozdraviti, zaželjeti vam svako dobro, uspjeh na izborima – kako kome, u svakom slučaju, puno zdravlja i zadovoljstva u životu.

HNS-ov Antun Bratanović svojom je zahvalom izmamio pljesak županijskih vijećnika:

– Hvala vam lijepa što ste me otrpjeli u ovom mandatu. Vama koji imate preosjetljiv sluh ispričavam se zbog jačine moga glasa!

Zahvalu vijećnicima uputio je i župan Darko Koren:

– S obzirom na to da smo zaista na kraju, ja vam također svima zahvaljujem na vremenu koje smo proveli ovdje. Možda nismo baš uvijek lijepo razgovarali i lijepo se gledali, no ova je sjednica ipak donekle sve to popravila. Hvala vam još jednom na suradnji.

Vijećnicima je na suradnji zahvalila i predsjednica skupštine, HDZ-ova Verica Rupčić pozvavši sve da i predstojeća politička kampanja prođe u fer ozračju, bez prljavih udaraca ispod pojasa, jer svi smo mi, kako je rekla, ovdje zbog građana i svima bi djelovanje lokalnih političara trebalo donijeti bolje u životu.

zatvori