Petak, 19. travnja 2024.

ZLATNI VOL Tko su nominirani za najbolje koprivničke volontere

Koprivničke udruge, institucije i tvrtke predložile su volontere za koje smatraju da za svoj nesebičan rad zaslužuju posebno priznanje, a tko će od njih osvojiti Zlatnog vola, voleka, krdo i, od ove godine, volontersku knjižicu, saznat ćemo u subotu.

Najviše nominacija pristiglo je u kategoriji Zlatni vol, za priznanje koje se dodjeljuje volonteru starijem od 29 godina. Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice za tu nagradu predložila je Jasminu Markić, Hrvatska gorska služba spašavanja članicu Sanju Hojsak, a Turistička zajednica grada Koprivnice Vinka Pernjaka. Nadalje, Helena Maltarić za Zlatnog vola nominirana je od strane Udruge za pomoć osobama s intelektulanim teškoćama “Latice”, Marija Čižmek od strane Društva “Naša djeca” Koprivnica, Danijel Oršoš od Udruge RockLive, a Tomislava Terstenjaka nominirala je Humanitarna udruga za pomoć djeci i socijalno ugroženim obiteljima “Šegrtsko srce”. Nominirana je i Petra Čolig i to od strane Udruge volontera Podravke PULS.

U protekloj godini iskazali su se i mladi volonteri. Da Zlatnog voleka zaslužuje Paula Domijan smatra Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, a sa svojom volonterkom Lucijom Matas ponosna je i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze za nagradu je predložila Nikolu Sinkovića, dok je Udruga volontera Podravke PULS istaknula Ivu Trtanj. Humanitarna udruga za pomoć djeci i socijalno ugroženim obiteljima “Šegrtsko srce” nominirala je Matiju Kolarića, a Treneri velikog srca Koprivnica Mariju Magdalenu Koren.

Za Zlatno krdo, odnosno manifestaciju koja je provedena zahvaljujući volonterima, Udruga volontera Podravke PULS predložila je manifestaciju Zagrli za rijetke, a KUD “Srce” Koprivnica manifestaciju “KUD Srce i prijatelji”. U ovoj kategoriji Međunarodni jazz festival “Fest jazza Koprivnica” nominirao je Jazz klub Koprivnica, Humanitarnu manifestaciju Halloween Humanitarna udruga za pomoć djeci i socijalno ugroženim obiteljima “Šegrtsko srce” te STREET ART – festival Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze.

Ove godine dodijelit će se još jedna nagrada i to Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici. Već sad znamo da će nju dobiti Gordana Peradin koju su nominirale Udruga Kopriva i KUD “Srce” Koprivnica.

Još jedna novina očekuje nas na subotnjoj dodijeli nagrada i priznanja. Naime, do sada su najbolje među volonterima birali sami predloženi i njihove udruge, dok će od ove godine za to biti zaduženi stručni žiri.

Podsjetimo još da je organizaciju tradicionalnog nagrađivanja koprivničkih volontera od ove godine preuzeo Volonterski centar Koprivnice.

Za glazbeni dio programa bit će zaduženi učenici koprivničke Umjetničke škole, a svečanost počinje u 18 sati u dvorani Doma mladih.

zatvori