Utorak, 23. travnja 2024.

Vegeta ponovno proglašena najjačim domaćim brandom u Adria regiji

Vegeta je ponovo proglašena najjačim domaćim brandom u Adria regiji koja obuhvaća tržišta Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Rezultat je to dugogodišnje kontinuirane kvalitete proizvoda te intenzivnih promotivnih aktivnosti kojima je Podravka izgradila brand široko prepoznat diljem svijeta. U domaćoj Adria regiji Vegeta je sinonim kategorije začinskih mješavina. I drugi Podravkini brandovi, poput dolcele, Lino lade i Podavka juha uvršteni su u lilstu TOP 50 najjačih brendova u Hrvatskoj.

Međunarodna agencija Ipsos do rezultata istraživanja došla je opsežnim ispitivanjem u koje je uključeno, ovisno o pojedinoj zemlji, 1.000 do 2.000 ispitanika u dobi od 15 do 64 godina različite dobi, obrazovanja i spola.

Izračunom jedinstvenog “brand score” indikatora koji omogućuje uspoređivanje brandova različitih kategorija proizvoda mjeri se snaga pojedinog branda na tržištu. Prilikom izračuna, u obzir se uzimaju različiti aspekti odnosa potrošača prema brandu, kako bi došli do spoznaje prepoznaju li ga dobro njegovi potrošači i koriste li ga.

Ovisno o pojedinom tržištu, BRANDpuls istraživanje u II.valu 2016.godine obuhvatilo je između 1.200 do 1.600 brandova te između 50 do 80 kategorija široke potrošnje.

zatvori