Srijeda, 17. travnja 2024.

Trojica hrvača Podravke državni su prvaci!

Trojica mladih članova Hrvačkog kluba Podravka osvojila su naslove državnih prvaka na Prvenstvu Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom održanom jučer u Brezovici.

U konkurenciji od 142 hrvača Podravku su predstavljala sedmorica natjecatelja pod vodstvom trenera Renata Begovića i Saše Šprema.

U jednoj od najbrojnijih kategorija na turniru – kategoriji do 53 kilograma u kojoj je nastupilo 26 natjecatelja – Filip Verčević bez teškoća je došao do prvog mjesta nanizavši pet uvjerljivih pobjeda.

Po jednu borbu manje, ali također s uvjerljivim pobjedama, ostvarili su Valent Delimar u kategoriji do 47 kilograma i Stjepan Šimunić do 75 kilograma koji su se tako pridružili Verčeviću naslovima prvaka Hrvatske.

U kategoriji do 66 kilograma Alen Nogić ovoga puta nije došao na medalje, premda je bio na dobrom putu; zaustavila ga je ozljeda ramena u polufinalu. Osvojio je peto mjesto. Peti je bio i Joško Glavina, a Stjepan DelimarFilip Zadravec ostali su bez plasmana.

U ekipnom plasmanu klubova Podravka je, usprkos tome što je nastupila sa samo sedmoricom hrvača, osvojila izvrsno treće mjesto.

zatvori