Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Tomislav Perko u Knjižnici je održao putopisno predavanje: ‘Sve što mogu ja, možete i vi!’

Poznati zagrebački putopisac i svjetski putnik Tomislav Perko jučer je u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ predstavio svoju novu knjigu ‘1000 dana ljeta’.

Pred oko šezdesetak zainteresiranih simpatizera avantura i ljubitelja putovanja svih godišta, Perko je pričao o svom sedmogodišnjem putovanju svijetom na kojem je autostopom i raznim drugim nekonvencionalnim načinima putovanja proputovao Europu, Aziju, Australiju, Afriku i Južnu Ameriku. Tražeći smisao, ukupno je odstopirao preko 50.000 kilometara kroz četrdesetak država, i sve to s budžetom od 50-ak kuna dnevno.

— Bilo je super prvi puta nastupiti u koprivničkoj knjižnici. Skupilo se pola grada (smijeh) — rekao nam je Perko. — Iako to predavanje ponavljam već mjesec i pol na turneji po Hrvatskoj, uvijek nešto novo ubacim u svoje predavanje kada primijetim da je publika zainteresirana, kao što je to bio slučaj sa koprivničkom publikom.

Jučerašnje predavanje bio je izvrstan motivacijski govor ovog 31-godišnjaka koji je publici ispričao nikad ispričane priče sa svojih mnogobrojnih putovanja i kako je svoju strast za putovanjima pretvorio u karijeru.

Kako je bilo u knjižnici, možete vidjeti u fotogaleriji.

zatvori