Četvrtak, 18. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Proljeće je pred vratima, je li sa zimom napokon gotovo?

Bližimo se astronomskom početku proljeća koje nam stiže 20. ožujka u 11:28. Treći mjesec u godini često se po prevrtljivosti svog vremena uspoređuje s drugime, no veljača je prošla bez ikakvih zimskih epizoda, a na tom putu je i ožujak. Ipak, postoji još jedna izreka: ‘ako zima ne ugrize, ošine repom’. Hoće li nam do kraja mjeseca stići kakvi kasni mrazevi ili čak i snijeg još ćemo vidjeti, ali zasad nema takvih naznaka.

Srijeda će biti pretežno oblačna, ali tu i tamo moguća su i sunčana razdoblja. Kasno navečer i u noći na četvrtak ponegdje može biti i slabe kišice, no zbilja samo simbolično. Temperatura će se poslijepodne kretati između 11 i 14 stupnjeva pa će to biti onakvo zdravo, svježe vrijeme.

Četvrtak bi nam trebao donijeti više sunca; možda neće biti baš sasvim vedro, ali sunčeve bi zrake svakako trebale prevagnuti nad oblacima. Sjeverac će prvo oslabjeti pa do kraja dana i utihnuti. Ujutro ćemo mjeriti nekih 3 – 5 stupnjeva, a poslijepodne 13 do 15. Po svemu sudeći, bit će to lijep dan.

U petak nas i dalje čeka puno sunca, no prema kraju dana nebo će se sve više puniti oblacima. Umjesto sjevernog zapuhat će slab južni i jugozapadni vjetar. Jutro će biti hladno, kako i priliči dobu godine: oko 3 do 4 stupnja, no poslijepodne ćemo se grijati na ugodnih 15-ak.

Vikend će biti oblačniji i malo hladniji, a povremeno je moguća i kiša.

Čini se kako nas sljedeći tjedan čeka promjenjivo vrijeme: red sunca, red oblaka, a vjerojatno i s nešto kiše. No, bit će i toplije s temperaturama koje se mogu približiti i 18 stupnjeva. Nekih većih oborina niti izraženijeg zahlađenja zasad nema na vidiku.

zatvori