Utorak, 23. travnja 2024.

DAN SOCIJALNOG RADA ‘Usluge Svitanja itekako su potrebne i u posljednjih godinu dana značajno su se razvile’

U organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, u Koprivnici je obilježen Svjetski dan socijalnog rada. Svitanje je tim povodom na stručnom skupu okupilo ustanove s kojima usko surađuje u svakodnevnom radu – Centre za socijalni rad u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima te u Ludbregu.

Bila je to prilika i da se valorizira dosadašnji rad i rezultati koje su svi zajedno postigli na području skrbi za djecu iz disfunkcionalnih obitelji, a koje su kreirali u Svitanju. Više smo doznali od ravnatelja Centra Svitanje Milivoja Androlića:

— To su usluge preventivnog karaktera: pružanje savjetodavne pomoći obitelji da spriječimo izdvajanje djece iz rizične obitelji. Dakle, riječ je o uslugama poludnevnog boravka i savjetovanja bioloških roditelja, ali i usluga pomoći zamjenskim obiteljima – posvojiteljskim i udomiteljskim. Zaključak je da su usluge Svitanja itekako potrebne i da su se u posljednjih godinu dana značajno razvile.

No još je puno posla pred svima, poglavito u podizanju kvalitete postojećih te osmišljavanja novih usluga. Tako će, nakon Koprivnice, Svitanje poludnevni boravak za djecu organizirati i u Ludbregu, a takav oblik pomoći potreban je i u Đurđevcu i Križevcima. Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, djecu štićenike Svitanja posjetili su i učenici trećeg razreda medicinske Srednje škole, a za dvadesetak djece korisnika poludnevnog boravka organizirane su igre na gradskim dječjim igralištima i odlazak na kolače.

Izvor: Centar Svitanje.
Izvor: Centar Svitanje.
zatvori