Petak, 19. travnja 2024.

SLAVEN NA MILIMETAR OD BODA U RIJECI Jovičić zabio autogol, u zadnjoj minuti domaćina spasila greda

Nogometaše Slaven Belupa dijelili su centimetri od osvajanja boda na teškom gostovanju u Rijeci. Domaćin je u 25. kolu Prve hrvatske nogometne lige slavio s 3:2, a odlučujući pogodak pao je samo tri minute prije kraja susreta. U 91. minuti Tadić je pogodio gredu i tako ostavio bodove u Rijeci. Još jedna dobra predstava Farmaceuta koja nije okrunjena bodovima.

U odnosu na prošlo kolo trener Slavena Željko Kopić odlučio se za izmjene u svojem sastavu. Iznenađenje je bilo izostavljanje Ivanovskog umjesto kojeg je ušao Bouadla, a nakon povratka Purića na poziciju desnog beka, prednost ispred Melnjaka na lijevoj strani dobio je Aliti.

Nije mogao bolje krenuti susret na Rujevici. Već u 14. minuti na semaforu je pisalo 0:1. Soren Christensen uposlio je Tadića dubinskom loptom, napadač Slavena je izdržao duel sa stoperom Rijeke Elezom i matirao domaćeg vratara iz situacije jedan na jedan. Kao što se i očekivalo preuzeo je tada lider prvenstva u potpunosti inicijativu te dominirao susretom.

Stezao se obruč oko vrata Faramaceuta dobrih dvadesetak minuta. Nekoliko odličnih prilika propustili su Riječani. Promašivali su Andrijašević, Bezjak i Mišić nekoliko puta, a valja istaknuti odličnog golmana Blaževića koji je spašavao Slaven u tim trenucima. Ipak, u 34. minuti nije bilo spasa. Žuta je gurnuo Tadiću kroz noge, centirao s lijeve strane, a Andrijašević, koji se izmaknuo kontroli Alitija, se iz neposredne blizine naklonio i zabio glavom za 1:1.

Kako je Slaven odlično startao u prvo poluvrijeme, tako je loše startao u drugo. U 51. minuti Mišić je ubacio loptu u šesnaesterac Farmaceuta, a tamo stoper koprivničkog prvoligaša Jovičić skreće loptu glavom i prebacuje vlastitog vratara za 2:1. Odmah je reagirao Željko Kopić i umjesto Bouadle u igru ubacio Ivanovskog.

I dalje je Rijeka vodila igru, ali je nekako njihova dominacija kopnila. Dvadesetak minuta nismo vidjeli velike prilike na obje strane, a onda šok na Rujevici za Riječane. Nakon jednog kornera Ivanovski je prebacio loptu na drugu stativu gdje Heber nije imao težak posao te je gotovo s crte ubacio loptu u gol za 2:2. Bilo je to u 72. minuti.

Kako se utakmica približavala kraju tako su domaćini bili sve nervozniji i izgledalo je kao da će Slaven u potpunosti zakomplicirati borbu za naslov hrvatskog prvaka. Ipak, u 87. minuti Rijeka dolazi do gola vrijednog pobjede. Farmaceuti nisu uspjeli izbaciti jednu loptu iz kaznenog prostora, ona je na kraju došla do Vešovića koji ju sa 16 metara zakucava u gol golmana Blaževića za 3:2. Zaista prekrasan pogodak.

Krenuli su Slavenaši tada na sve ili ništa i skoro im se to isplatilo u posljednjoj minuti. Tadić je odlično pucao, ali je njegov udarac završio na gredi. Još jedna solidna predstava Farmaceuta tako je ostala neokrunjena bodovima. Koprivnički prvoligaš nakon 25. kola je petoplasirana momčad prvenstva s 28 osvojenih bodova.

25. KOLO MAX TV PRVE LIGE: 

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 3:2 (1:1)

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Modrić i Kramar. Četvrti: Vučković.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Blažević – Aliti, Musa, Katić, Aliti – Stevanović, Burić – Bouadla (od 49. Ivanovski), Christensen (od 70. Barić), Heber (od 82. Melnjak) – Tadić. TRENER: Željko Kopić.

zatvori