Četvrtak, 18. travnja 2024.

Vrtićarci naučili kako sigurnije sudjelovati u prometu

Tijekom prošlog tjedna u dječjim vrtićima na području Koprivničko-križevačke županije održana su edukativna predavanja u sklopu preventivne akcije ‘Siguran prijevoz djece u vozilima’ čiji su organizatori Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, uz podršku tvrtke BeSafe i udruge ‘Roda – roditelji u akciji’.

Sudjelovalo je ukupno 136 djece te devet odgojitelja, iz vrtića Zrno u Virju, Sv. Josipa u Križevcima te DV Igra u Rasinji. Djeca starosti od 3 do 6 godina učila su kako sigurno sudjelovati u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se oni ne koriste na pravilan način.

Na kraju edukacija, uručene su im naljepnice „Dijete u autu“, izrađene u suradnji sa županijskim Savjetom, brošure udruge Roda „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“, reflektirajući materijali za sigurnije kretanje u prometu te plakat Unicefa „Zaštitimo djecu“.

Cilj ove akcije je povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.
Koprivničko-križevačka županija projekt podržava od samog početka, a prošle je godine osvojio drugo mjesto među najboljim projektima sigurnosti lokalne zajednice na osmoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova SIGG 2016.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
zatvori