Srijeda, 17. travnja 2024.
Home Aktualno REVITALIZACIJA PARKA Evo kako će izgledati novo igralište i Zeleni trg

REVITALIZACIJA PARKA Evo kako će izgledati novo igralište i Zeleni trg

1
REVITALIZACIJA PARKA Evo kako će izgledati novo igralište i Zeleni trg
Izvor: Grad Koprivnica.
Najavljeni projekt revitalizacije koprivničkog parka, tamošnjeg dječjeg igrališta te sportskog igrališta Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ krenuo je u ponedjeljak s preliminarnim radovima koji su počeli upravo na igralištu. Drava.info donosi vam 3D vizualizaciju kako će taj dio parka izgledati jednom kad projekt bude dovršen.

Prema prikazima koje smo dobili iz Gradske uprave, cijeli taj južni dio parka dobit će sasvim novi izgled. Igralište “prve osnovne” više neće biti običan betonski pravokutnik već će dobiti suvremenu multisport comfort podlogu, a zaokružit će ga atletska staza koja će biti stavljena na raspolaganje i Atletskom klubu Koprivnica. Bit će osvijetljeno i novom rasvjetom.

Pokraj igrališta, prema Ulici Đure Estera i pored parcele na kojoj se jednog dana planira graditi nova knjižnica – multimedijalni centar, niknut će Zeleni trg s ljetnom pozornicom. Bit će to prostor koncipiran poput svojevrsnog foruma s gledalištem gdje će se ljeti održavati priredbe, koncerti i kazališne predstave na otvorenom, a zimi će tamo biti tradicionalno klizalište. Podloga će za klizalište već postojati pa neće biti potrebno svake zime kamionima dovoziti materijal, kao dosad. Sam Zeleni trg bit će prostor pokraj ljetne pozornice, s klupicama u hladu stabala.

Novost je i da će se zelena površina uz sam istočni rub igrališta urediti na način da će se tamo postaviti betonske linije na tri razine koje će preuzeti funkciju tribina za praćenje sportskih zbivanja na igralištu. Negdje tamo bit će i sadržaji pod radnim nazivom fitness na otvorenom iz čega se može zaključiti da će biti postavljene sprave na kojima će Koprivničanke i Koprivničanci moći vježbati na svježem zraku.

Naposljetku, uredit će se i dječje igralište u parku. Postat će moderan i višenamjenski poligon za dječju igru. Dobit će neke nove sprave, novu podlogu, ali i brežuljke na kojima će djeca moći sama osmišljavati svoje igre.

[poll id=”24″]

Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
zatvori