Utorak, 16. travnja 2024.

Radnička cesta ove godine ide u temeljitu obnovu

Radnička cesta u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec dobit će ove godine novi asfalt, pješačko-biciklističku stazu i oborinsku kanalizaciju.

Pothvat je to kojeg na Zrinskom trgu najavljuju već neko vrijeme, a početkom mjeseca počeli su s provođenjem postupkom javne nabave za izvođenje radova. Imenovano je stručno povjerenstvo naručitelja za pripremu i provedbu postupka javne nabave za koju je u gradskom proračunu planirano oko 2,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Rekonstrukcijom postojeće prometnice koja je u lošem stanju i izgradnjom pješačko-biciklističke staze dodatno će pridonijeti povećanju cjelokupne prometne sigurnosti na navedenoj dionici te osigurati bolju prometnu povezanost prigradskog naselja Draganovec s drugim gradskim područjima, poručuju iz Gradske uprave. Izgradnjom oborinske odvodnje planirano je osigurati odvodnju voda s prometnice i okolnih parcela te smanjiti mogućnosti nekontroliranog izlijevanja oborinskih voda, dodaju.

Podsjetimo, Draganovčani su prije mjesec dana prosvjedovali pred Gradskom upravom tražeći asfaltiranje prvenstveno Rudarske, ali i Mirnog dola, Vinogradarskog puta, Bukovečke i Svetog Vida. Tada im je pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić pojasnila da će zbog tehničkih razloga rekonstrukcija početi u Radničkoj, a potom će na red doći i Ulica Mirni dol.

zatvori