Subota, 20. travnja 2024.

DIVLJANJE NA CESTI Rekorder vikenda vozio je 165 kilometara na sat, a drugi 124 kroz naselje

Tijekom proteklog vikenda, točnije u razdoblju od 10. do 12. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, sankcionirana su 164 prometna prekršaja, a proveden je i pojačan nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

U prometnim nesrećama dvije su osobe teško ozlijeđene: vozač koji je sletio s kolnika između Đurđevca i Šemovaca te mladi mopedist koji je sletio s kolnika u Starigradu.

Od ukupno 164 sankcionirana prometna prekršaja njih 26 odnosilo se na alkohol i 51 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Tri su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a tri su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Valja istaknuti i kako je osam mladih vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Dvojica od njih imala su više od 1,50 promila alkohola u organizmu. Jedan mladi vozač je uhićen, a jedan je zadržan do otriježnjenja. Najviše je “napuhao” 22-godišnjak uhvaćen u subotu iza ponoći između Đelekovca i Šoderice: 1,81 promil.

U petak navečer, od 17 do 23 sata, Postaja prometne policije Koprivnica provela je pojačan nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Kontrolirano je 49 vozača i utvrđeno je 19 prekršaja: šest prekoračenja dopuštene brzine kretanja, tri upravljanja pod utjecajem alkohola, četiri upravljanja tehnički neispravnim vozilima, tri nepropisna kretanja, dva nepoštivanja prometnog znaka i jedan nepropisnog korištenja mobitela.

Upravo tijekom provedbe pojačanog nadzora uhvaćeni su i vikend-rekorderi što se tiče alkohola i brzine. Najviše promila u organizmu imao je 35-godišnji biciklist uhvaćen u petak u 18 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu: 2,87 promila. Zbog toga je, naravno, isključen iz prometa.

Neslavni rekorder što se tiče brzine bio je 40-godišnji vozač koji je u petak malo prije 19 sati otvorenim dijelom državne ceste D-41 između Koprivnice i Peteranca vozio osobnim automobilom čak 165 kilometara na sat, iako je brzina na cesti izvan naselja ograničena na 90.

Najbrže u naselju vozio je 30-godišnjak koji je u petak oko 21:30 projurio Koprivničkom ulicom u Novigradu Podravskom 123,9 km/h, iako je brzina prometnim znakom ograničena na 60.

zatvori