Projekt POZDRAV prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

0
86
Izvor: kckzz.hr
PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja zajedno je s Koprivničko-križevačkom županijom i Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije proteklih mjeseci intenzivno radila na pripremi projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projekt je jučer prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini”, a njegova ukupna vrijednost iznosi 8.268.710,10 kuna.

Projektom će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme će se osigurati pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Nadalje, u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja će se posvetiti i horizontalnim temama u okviru čega će se u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Brailleovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.