Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PREKID U PRUGOVCU Sanjin Đurašević: Suspendirani smo bez razloga, domaćin bi trebao biti kažnjen

Proteklog vikenda utakmica Druge županijske nogometne lige između Prugovca i Reke prekinuta je u 43. minuti nakon što su, prema zapisniku s utakmice, igrači Reke Saša Radanović i Sanjin Đurašević fizički napali i vrijeđali suca utakmice Lučana Blaškovića koji je dosudio jedanaesterac.

Kao što se i očekivalo, utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Prugovac, a Rekin dvojac suspendiran je do daljnjega te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

— Suspendirani smo bez razloga. Zanima me tko će nama i našem klubu nadoknaditi ovu suspenziju kada se dokaže da nismo krivi i da nije bilo u Prugovcu onako kako su napisali u zapisniku. Prije njihovog jedanaesterca, nama nije dosudio čisti i normalno je da smo nakon druge nepravde potrčali prema sucu i protestirali. U gužvi je sudac izvadio crveni karton i na kraju ga pospremio u džep, a gužva se rasčistila. Drugi pomoćni mu je sugerirao da prekršaj uopće nije bio za 11 metara, a neiskusan sudac odlazi do delegata koji mu je sugerirao da prekine utakmicu, a po meni uopće ne bi trebao imati veze s takvim odlukama. Tu je sudac pokazao svoje neznanje te nas je oštetio. Smatram da bi domaćin trebao snositi kaznu jer su nakon utakmice u prostoriji gdje se piše zapisnik bili zaključani predstavnik Prugovca, delegat i suci, a našem predstavniku nisu punih 45 minuta dali blizu zapisnika. Nadam se i mislim da će sve na kraju dobro proći te da ćemo moj suigrač Saša i ja dokazati svoju nevinost — rekao nam je Sanjin Đurašević, suspendirani igrač Reke.

Nogometni klub Reka dobio je rok do 19. ožujka da sasluša svoje igrače te da dostavi očitovanje i njihove izjave o navedenom događaju.

zatvori