Subota, 20. travnja 2024.

PONOS ZRINSKOG TRGA Koprivnički projekti dobili pozamašnu financijsku potporu Europske unije

Devet projekata kreiranih u Gradu Koprivnici dobilo je financijsku potporu INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska Hrvatska 2014. – 2020.

– Ukupno je odobreno 10 različitih projekata za naše četiri institucije – Grad Koprinvicu, Regionalnu energetsku agenciju Sjever, Pučko otovreno učilište Koprivnica te Turističku zajednicu grada Koprivnice. Ukupna im je vrijedno 15.715.000,00 kuna. Grad je ostvario mogućnost financirati 5 novih projekata. U četiri imamo ulogu nositelja – pohvalila se novinarima voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj Maja Balaško.

Na Zrinskom trgu posebno su ponosni jer su potporu dobili za projekte kojima je Grad nositelj, a koje su osobno pisali. To je samo nastavak dosad ostvarene uspješnosti gradske administracije, podsjetio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

– Moram reći da zadnji službeni podaci pokazuju da je Grad Koprivnica u periodu do 2013. po povlačenju europskih sredstava bila u društvu TOP 5 gradova u Hrvatskoj. Veseli nas da ćemo taj trend očito sačuvati i dalje. Uz ove projekte koje smo dansas predstavili, nastavlja se projekt aglomeracije vodnih usluga, a prijavili smo se i na mjere ruralnog razvoja.

Tako zacrtanim tijekom idu planovi koje si je Zrinski trg zamislio u razdoblju do 2030. godine. Svi će oni, ocijenio je Jakšić, dodatno doprinijeti gospodarskoj slici grada.

Izvor: koprivnica.hr
zatvori