Petak, 26. travnja 2024.

Podržimo koprivničkog DJ-a Phoenixa Kraundlera na Burn Residency natjecanju

Koprivnički DJ Phoenix Kraundler natječe se na Burn Residency natjecanju na kojem se DJ-i iz cijelog svijeta bore za rezidenciju na Ibizi i 100.000 eura vrijedan ugovor koji se ulaže u njihovu karijeru. Što više favoriziranja i preslušavanja dobije od strane publike za svoj mix, veće su šanse da prođe u daljnji krug natjecanja. Koprivničanac Deni Udorović ispričao nam je sve o svojoj glazbi, ali i na koji način ga možemo podržati u njegovom radu.

Pozdrav Deni, ili Phoenix Kraundler. Zadnji puta si bio kod nas nakon završetka faxa. Što se od tada novoga dogodilo kod tebe?

Bok, pozdrav svim slušateljima Radio Drave i čitateljima Drave.info. Uh, dosta se toga dogodilo i dosta planova promijenilo, kako to već bude u životu. Isplaniraš jedan put pa se pojavi neka prepreka pa moraš sve naokolo i tako sve dok se ne dođe do nekog zacrtanog cilja. Zadnji puta kada samo se čuli imao sam u planu ići u Ameriku na par mjeseci. Nakon što sam sve isplanirao, bila mi je odbijena viza, zbog nedovoljno vlastitih garancija (stalni posao, nekretnine i slično…) koje bi njima garantirale da ću se vratiti u Hrvatsku. Još su dosta strogi prema nama, budući smo tek novi članovi Europske Unije.
Nakon toga sam ipak malo putovao po nešto bližim mjestima, ali i proveo nešto vremena izvan granica Hrvatske, nastupao i radio vlastitu glazbu. To mi je bilo dovoljno da vidim nešto novo, proširim vidike i steknem nova iskustva. Po povratku odlučio sam raditi na tome da se preselim u Zagreb. Tako da sam upravo u procesu realizacije posla u Zagrebu i preseljenja. Smatram da se u umjetnosti i glazbi može uspjeti u Hrvatskoj, ali treba ipak biti u nekom malo većem gradu, najbolje u Zagrebu koji je ipak središte zbivanja kod nas.

Nastupam povremeno, ali pošto sam već dosta toga prošao po Hrvatskoj, pokušavam biti selektivan i nastupati samo tamo gdje znam da će doći prava publika i koja istinski voli glazbu koju izvodim. U zadnje vrijeme, dosta sam se posvetio izradi vlastite produkcije i proučavanju razne studijske i DJ-e tehnologije za koje radim i recenzije. Također radim i uživo prezentacije DJ-opreme, uglavnom prije nekog partya, gdje se okupe zainteresirani i prezentiram im mogućnosti uređaja. Uvijek sam volio otkrivati nove mogućnosti koje nam današnja tehnologija pruža, ali i podijeliti sa drugima ono što naučim.

Nedavno ti je objavljena autorska pjesma. Kako je to prošlo?

Da, imao sam prvo službeno izdanje. Traka pod nazivom “Vapour” koja je izašla na “Beatality Recordsu”, jednog od najbolji hrvatskih House producenata, Yakka-e. Traka se našla na kompilaciji, gdje se prezentirala hrvatska elektronička glazba, ususret ADE-u (Amsterdam Dance Eventu). Za tu traku su i domaći, koprivnički dečki Rober Kašić i Krsto Jakupek iz “Black Studia” izradili vizualizacije, te ju još bolje multimedijalno prezentirali.
Imam već nekih novih traka koje sam napravio i na nekima radim, ali ne žurim s izdanjima. Najveći gušt mi je pustiti na partyu novu traku koju sam napravio i vidjeti ljude kako uživaju. Lako je izazvati emociju kod ljudi s pjesmom koju su već nebrojeno puta čuli, ali izazvati emociju s pjesmom koju prvi puta čuju, e to je već izazov.

Ustupio Deni Udorović.

Prijavio si se na Burn Residency natjecanje. Ispričaj nam malo više o tom natjecanju.

Burn Residency natjecanje se odvija već nekoliko godina, gdje se natjecatelji bore za rezidenciju na Ibizi. Iz svake odabrane zemlje koja sudjeluje na natjecanju, bira se jedan finalist, odnosno predstavnik te zemlje koji odlazi na Ibizu, gdje se svi finalisti bore za rezidenciju na Ibizi i 100.000 eura vrijedan ugovor koji se ulaže u njihovu DJ karijeru.
Da bi se došlo do Ibize prvo se treba proći selektivni dio koji je isti za svaku zemlju. Za svaku zemlju se bira pet najboljih po broju favoriziranja, preslušavanja mixa i odabirom stručnog žirija. Nakon toga se pet najboljih uživo natječu pred publikom i žirijem, te pobjednik postaje predstavnik svoje zemlje i nastavlja svoje natjecanje na Ibizi.

Kako ti možemo pomoći u natjecanju?

Vrlo jednostavno. Poslušajte moj mix (na kraju teksta) koji sam napravio i podržite klikom na “FAVORITE” tipku (srce ikona). Što više favoriziranja i preslušavanja dobijem od strane publike, veće su šanse da će žiri poslušati, odnosno odabrati upravo moj mix jer preslušavaju samo top 20%.

Mix traje 42 i pol minute, kombinacija Techna i Tech Housea, uključuje i dvije moje autorske trake. Spomenutu “Vapour” traku i još jednu novu, neobjavljenu traku pod nazivom “Tempest”. Poslušajte i podržite moj rad ako vam se sviđa.

Za kraj, koji su budući planovi i nastupi gdje te možemo poslušati?

Što se planova tiče, evo nadam se da ću kroz koji tjedan već biti u Zagrebu, sa stalnim zaposlenjem. To mi je trenutno najveći cilj i naravno nastavljam tamo raditi vlastitu glazbu. Veliki je to grad, brz, ali pun raznih prilika kojima se iskreno veselim.
Što se nastupa tiče, evo već večeras me možete poslušati u Bjelovaru, na Underground Fusion partyu kojeg organiziram, a nakon toga 25. ožujka u Pixelu, na Juicy Stereo partyu. Posebno se veselim tom nastupu jer jako rijetko nastupam u Koprivnici u posljednje vrijeme, budući nam nedostaje klubova na partye elektroničke glazbe. Stoga pozivam sve ljubitelje Techna, da nam se pridruže 25. ožujka u Pixelu i da se zajedno odlično provedemo.

zatvori