ODLAZI U POVIJEST Počelo je rušenje bivšeg Podravkinog odmarališta u Pirovcu

4
1327
Izvor: Općina Pirovac / rudinapress.hr
Bivše Podravkino odmaralište u Pirovcu uskoro će biti srušeno. Riječ je o nekada vrlo popularnom turističkom kompleksu u kojemu su ljetovale generacije Koprivničanaca, no koji je već godinama devastiran i koji je tako prerastao u jedan od najdugovječnijih problema Pirovca budući da se nalazi na jednom od turistički najatraktivnijih dijelova mjesta. Na toj će se lokaciji izgraditi hotel s četiri zvjezdice.

Kroz prvu fazu radova koji prethode gradnji hotela, u četvrtak ujutro počelo je uklanjanje ruševnih baraka i smeća koje se godinama tu nakupljalo, još od rata od kada odmaralište više nije u funkciji, objavio je portal Rudina Press. Odmaralište je odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu prošle godine konačno prodano na petoj javnoj dražbi za 10 milijuna kuna čime je okončana dugogodišnja agonija. Zgrade bivšeg odmarališta površine su oko 1.500 kvadratnih metara s još 13.000 kvadrata zemljišta.

>> Pirovac: Slike koje bude sjećanja (i emocije)

Odmaralište je izgrađeno početkom 70-ih na glavnoj pirovačkoj plaži. Početkom 90-ih u njemu su nekoliko godina boravile izbjeglice iz pirovačkog i šibenskog zaleđa, a cijeli je kompleks devastiran. Podravka je 2001. prodala odmaralište Gradu Koprivnici, Grad ga je nekoliko godina kasnije prodao dalje iz čega je nastao niz afera, a sadašnji vlasnik i investitor je tvrtka Transauto iz Zagreba, poduzetnika Pere Klarića.

Izvor: Općina Pirovac / rudinapress.hr

— Objekt koji je smješten na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić konačno prestaje biti smetlište i ruglo koje je posljednjih 20-ak godina stvaralo lošu sliku našeg turizma i besperspektivnosti naše općine — izjavio je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, zadovoljan što je konačno riješen desetljećima nerješiv problem.

Do ljeta će se prostor Podravke temeljito očistiti i dotjerati u smislu da više ne izaziva čuđenje i nelagodu gostiju, a dio uz plažu bit će priveden njenoj funkciji. Radovi na gradnji hotela trebali bi krenuti do kraja godine, odmah po završetku projektiranja i pribavljanju dozvola. (Rudina Press)

Izvor: Općina Pirovac / rudinapress.hr
Snimila Sandra Levak – Miklošić, ljeto 2015.
IZVORRudina Press
ŠALJI DALJE
 • kajkavac

  Ispada da je Grad Koprivnica prodajom odmarališta napravio jako dobar posao. Ako se ne varam, Grad je prodao odmaralište za puno više novaca nego je isto sada prodano na javnoj dražbi.

  • Stanko

   Dobar posao bi bio da je to odmaralište bilo u funkciji i donosilo dobit gradu i građanima, od 2001. na dalje.

   • kajkavac

    da…mogu misliti kakvu je dobit nosilo vlasniku, ako je nekretnina prodana u 5. krugu javne dražbe.

   • Pero

    E da, vidis kaj je HDZ napravio sa svojom pretvorbom. Jos jedno odmaraliste otislo u vjecna lovista i sad ce na tom prostoru netko mlatiti pare, a mi te pare vidjeti necemo niti cemo se mora nauzivati.