Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ODLAZI U POVIJEST Počelo je rušenje bivšeg Podravkinog odmarališta u Pirovcu

Bivše Podravkino odmaralište u Pirovcu uskoro će biti srušeno. Riječ je o nekada vrlo popularnom turističkom kompleksu u kojemu su ljetovale generacije Koprivničanaca, no koji je već godinama devastiran i koji je tako prerastao u jedan od najdugovječnijih problema Pirovca budući da se nalazi na jednom od turistički najatraktivnijih dijelova mjesta. Na toj će se lokaciji izgraditi hotel s četiri zvjezdice.

Kroz prvu fazu radova koji prethode gradnji hotela, u četvrtak ujutro počelo je uklanjanje ruševnih baraka i smeća koje se godinama tu nakupljalo, još od rata od kada odmaralište više nije u funkciji, objavio je portal Rudina Press. Odmaralište je odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu prošle godine konačno prodano na petoj javnoj dražbi za 10 milijuna kuna čime je okončana dugogodišnja agonija. Zgrade bivšeg odmarališta površine su oko 1.500 kvadratnih metara s još 13.000 kvadrata zemljišta.

>> Pirovac: Slike koje bude sjećanja (i emocije)

Odmaralište je izgrađeno početkom 70-ih na glavnoj pirovačkoj plaži. Početkom 90-ih u njemu su nekoliko godina boravile izbjeglice iz pirovačkog i šibenskog zaleđa, a cijeli je kompleks devastiran. Podravka je 2001. prodala odmaralište Gradu Koprivnici, Grad ga je nekoliko godina kasnije prodao dalje iz čega je nastao niz afera, a sadašnji vlasnik i investitor je tvrtka Transauto iz Zagreba, poduzetnika Pere Klarića.

Izvor: Općina Pirovac / rudinapress.hr

— Objekt koji je smješten na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić konačno prestaje biti smetlište i ruglo koje je posljednjih 20-ak godina stvaralo lošu sliku našeg turizma i besperspektivnosti naše općine — izjavio je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, zadovoljan što je konačno riješen desetljećima nerješiv problem.

Do ljeta će se prostor Podravke temeljito očistiti i dotjerati u smislu da više ne izaziva čuđenje i nelagodu gostiju, a dio uz plažu bit će priveden njenoj funkciji. Radovi na gradnji hotela trebali bi krenuti do kraja godine, odmah po završetku projektiranja i pribavljanju dozvola. (Rudina Press)

Izvor: Općina Pirovac / rudinapress.hr
Snimila Sandra Levak – Miklošić, ljeto 2015.
zatvori