Utorak, 16. travnja 2024.

Babić: Počiva li naša županija na temeljima antifašizma? Koren: Ograđujem se od Keleminca

Počiva li ustroj Koprivničko-križevačke županije na temeljima antifašizma?

Tema je to koju je pod pitanjima i prijedlozima posljednje radne sjednice Skupštine Koprivničko-križevačke županije, održane u četvrtak, otvorio SDP-ov Tomislav Babić:

— Volio bih da se naš župan i naša županijska skupština jasno opredijele o tome počivamo li na temeljima antifašizma i da se župan jasno odredi o činjenici da podršku dobiva od gospodina koji je, nedugo nakon što je prisustvovao konstiturirajućoj sjednici županove nove stranke, uhićen zbog organiziranja raznoraznih marševa koji nas vraćaju u neku crnu prošlost. Smatramo da to nije korektno.

>> Kandidat za gradonačelnika Koprivnice: Spreman sam na javno vješanje na Trgu bana Jelačića!

Župan Darko Koren odgovorio je da ne zna što bi više trebao reći osim onoga što je već izrekao, a to je da se ogradio od toga. Svoju suradnju s Autohtonom – Hrvatskom strankom prava temelji na suradnji sa županijskim predsjednikom te stranke Milanom Bingulom.

Darko Koren. Snimio Marko Posavec.

— Ja svoju suradnju s tom strankom, i mi svi skupa u koaliciji, temeljimo isključivo na mogu reći osobnoj razini s gospodinom Milanom Bingulom. Ne znam jeste li tog čovjeka ikad čuli da iznosi stavove koji bi i minimalno tangirali te vaše tvrdnje i strahove. Gospodin Bingula je zaista ovih osam godina s nama izuzetno korektan i ne pada mi na pamet nešto u tom smislu mijenjati. Apsolutno ne podržavam stavove iznesene na maršu i od toga se naravno ograđujem.

Riječ je o nedavnom maršu A-HSP-a u centru Zagreba nakon kojega je predsjednik te stranke, ujedno i kandidat za budućeg gradonačelnika Koprivnice Dražen Keleminec bio i uhićen.

zatvori