Utorak, 23. travnja 2024.

ZNANOST I KULTURA Zavirite u dubine svemira, pogledajte izložbu i poslušajte koncert

Kulturno-kreativni centar Pixel u Koprivnici u četvrtak i petak pripremio je dva zanimljiva programa: jedan astronomski i jedan likovno-glazbeni.

Naime, Astronomsko društvo Koprivnica u četvrtak će obilježiti punih 20 godina postojanja. Tim povodom članovi Društva dolaze u Pixel gdje će vas upoznati sa svoja prva dva desetljeća i najaviti planove za budućnost, a predsjednik AD Koprivnica Marko Posavec održat će i kratko predavanje o novostima iz svijeta astronomije s posebnim naglaskom na otkrića planeta oko drugih zvijezda i potragu za životom u svemiru. Ako vrijeme dopusti, u dvorištu Pixela bit će organizirano i kratko promatranje neba teleskopom. Program počinje u 20 sati.

U petak na Trgu mladosti 18 posjetite otvorenje izložbe ilustracija Lanchy Bananchy. Tridesetdvogodišnja Lana Hohnjec iz Strahoninca po zanimanju je magistra primarnog obrazovanja i informatike. Njezin svijet likovnosti postoji od djetinjstva. Za vrijeme školovanja i na fakultetu svoje je crtačke sposobnosti proširila dodatnim tehnikama. Najviše voli grafiku, ali ju privlači i akvarel, koji koristi za ilustracije prilagođene djeci…

Lanine radove prepoznat ćete po njezinom autorskom “kodu” koji odiše jarkim bojama, ali i po potpisu Lanchy Bananchy. Otvorenje izložbe počinje u 20 sati, a publika će imati prilike razgledati radove i razgovarati s autoricom.

Nakon otvorenja ostanite na koncertu zagrebačkog prog/rock benda From another mother koji se ovog petka prvi put predstavlja koprivničkoj publici na domaćem terenu.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

zatvori