Utorak, 23. travnja 2024.

LOKALNI IZBORI U utrku za župana kreće i nezavisni Željko Lacković

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, nezavisni saborski zastupnik, odlučio je istaći svoju kandidaturu za novog koprivničko-križevačkog župana.

Osim činjenice da mu je javnost, kako pokazuju istraživanja, sklona, na kandidaturu ga je nagnala i očita bipolarizacija lokalne političke scene. Lacković je za Dravu.info rekao da je upravo on, kao predstavnik nezavisne političke scene treći put kojega građani traže spram dvaju političkih blokova.

Podsjetio je da je u posljednje četiri godine postigao vidljive rezultate u svom političkom angažmanu. A motiv za političku stepenicu više nije mu da netko ne bude župan, već da Koprivničko-križevačka županija ima kvalitetnog župana čiji će rad rezultirati uspješnošću same županije i njenih žitelja.

Lacković je podsjetio i da još od 2015. godine ni na koji način ne surađuje s Mladenom Švacom i njegovim političkim projektima.

Ocijenio je da je Švacina politička platforma vezana uz nezadovoljstvo članova HDZ-a ideologijom i političkim putem kojim je ta stranka krenula.

Za sebe ističe da je istinski predstavnik nezavisne političke scene, što je – zajedno sa svojim suradnicima, u proteklom mandatu i vjerodostojno pokazao.

zatvori