Petak, 29. ožujka 2024.

ŠUŠKA SE Ovo je moguća kandidatkinja za novu dogradonačelnicu Koprivnice

Lijeva koalicija predvođena SDP-om u gradu Koprivnici još se uvijek priprema za predstojeće lokalne izbore.

Na konkretan upit o fazi priprema, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, ali i zamjenik predsjednika koprivničkog SDP-a Mišel Jakšić rekao je da će za desetak dana javnosti predstaviti koaliciju i kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike. Potom će uslijediti i predstavljanje kandidata koje će SDP i partneri ponuditi građanima na zajedničkoj listi.

Ustvrdivši da je nekorektno govoriti bez prisustva ostalih partnera, Jakšić je samo najavio da će u načelu koalicija sa županijskog nivoa biti preslikana i na gradski. To znači da će lijevu koaliciju u Koprivnici činiti SDP, HNS, HSS, HSU i laburisti.

A u skladu s trendovima, izgleda da će i lijeva koalicija glasove građana privlačiti nestranačkim osobama koje su zahvaljujući svom stručnom i društvenom angažmanu već zadobile simpatije građana. Sve se više spominje da će jedna od kandidatkinja za Jakšićevu zamjenicu biti Ksenija Ostriž. Doznajemo da aktualna ravnateljica Srednje škole Koprivnica nije stranački opredijeljena, dakle nije članica ni jedne političke stranke. No, čini se da gradski SDP o tome još nije donio konačnu odluku. A predsjednik Zoran Gošek zbog obveza nije mogao odgovoriti na naš poziv, već je nas je SMS-om obavijestio da o pripremama za svibanjske izbore možemo tek idući tjedan.

zatvori