CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI Kristian Novak predstavlja svoj novi roman – evo tko ga je osvojio

625
Izvor: crnamatizemla.com
Kristian Novak, autor kojega i kritika i publika smatraju jednim od najboljih suvremenih hrvatskih pripovjedača, u srijedu će koprivničkoj publici predstaviti svoj najnoviji roman ‘Ciganin, ali najljepši’. Predstavljanje će se održati 29. ožujka od 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’, a s autorom će razgovarati dr. sc. Mario Kolar.

Portal Drava.info svojim čitateljima poklanja primjerak romana “Ciganin, ali najljepši” koji će vam osobno uručiti autor na predstavljanju u Knjižnici!

Po jedan primjerak romana osvojile su Antonija MandićNevenka Pintar. Čestitamo!


Kristian Novak publiku i kritiku osvojio je romanom “Črna mati zemla” koji otvara niz tabu tema i čija je radnja smještena u Međimurje u kojem je autor odrastao. Od takvih teških tema, ali ni od Međimurja i lokalnog govora, Novak ne bježi ni u novom romanu “Ciganin, ali najljepši” koji se, između ostalog, bavi problematizacijom romske zajednice te njezinim odnosom s drugim stanovnicima malog mjesta.

Prema riječima urednika izdanja Krune Lokotara, Novakova treća knjiga najavljena je kao jedna od najiščekivanijih knjiga sezone, kao roman koji sadrži sve elemente krimića kao što su enigma, brutalna ubojstva i istraga, a koji ipak nije krimić. To je priča o masovnoj psihologiji koja raste i prijeti da će se preliti u nasilje, ispričana kroz krnje transkripte četvero snažno psihološki profiliranih pripovjedača.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a o dotičnom romanu raspravljat će se i na sastanku Čitateljskog kluba u utorak, 28. ožujka od 17 sati u sobi za sastanke na prvom katu knjižnice.