Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Konačno se pojavio kupac za zgradu u Starčevićevoj, slijede investicije

Grad Koprivnica konačno ima kupca za zgradu i dvorište u Starčevićevoj na kućnom broju 20. Neupotrebljivu zgradu bivšeg SIZ-a s dvorištem i voćnjakom površine 1.407 kvadrata odlučila je kupiti tvrtka Lextour iz Zagreba.

Pravo kupnje stečeno je na javnoj dražbi s više zainteresiranih jer je povrh početne cijene od 1.226.000,00 kn potencijalni kupac ponudio 102.000 kuna.

Iako se bave trgovinom na veliko električnim aparatima za kućanstvo, u Starčevićevoj, kažu, neće biti ništa takvo. Doznajemo tek da im je u planu investicija koja će poboljšati ponudu grada, no detalje će, kažu, objaviti kad za to dođe vrijeme.

Na upit zašto su odlučili investirati u Koprivnicu, odgovorili su nam da to ne čudi jer su Koprivničanci i ne vide razloga zašto ne investirati u ovome gradu.

Konačnu odluku o prodaji nekretnine u Starčevićevoj, koja je dijelom smještena i u Dugoj ulici, u utorak će donijeti Gradsko vijeće.

Tako će gradski proračun uprihodovati 1.328.000,00 kuna.

Recimo i da je prema Sudskom registru osnivač tvrtke Lextour Božidar Madjarić iz Subotice Podravske. Jedini je osnivač s ulogom od 700.000 kuna, a tvrtka trenutno ima temeljni kapital od 1.100.000,00 kuna. Osobe ovlaštene za zastupanje su Anita Mađarić iz Zagreba i Mirela Mađarić Leban iz Koprivnice.

zatvori