Subota, 20. travnja 2024.

Juniori Slavena izgubili u Splitu, utakmicu obilježila tri jedanaesterca

Juniori Slaven Belupa upisali su poraz u 15. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju kod Splita u zanimljivoj utakmici izgubili su rezultatom 2:1. Susret su obilježila čak tri jedanaesterca.

Mladi Farmaceuti, pod vodstvom trenera Ivice Sertića, nisu ušli dobro u utakmicu te su već u 11. minuti gubili s 1:0. Split je gol postigao iz slobodnog udarca. Do kraja poluvremena gledali smo izjednačeni susret u kojem ni jedna ni druga ekipa nisu uspjele doći do pogotka.

U nastavku utakmice mladi nogometaši koprivničkog prvoligaša u potpunosti su preuzeli konce igre u svoje noge. Stiskali su domaćina na njihovu polovicu što im se isplatilo sredinom drugog poluvremena kada im je sviran jedanaesterac. Ipak, Kristijan Bistrović ga nije uspio realizirati.

U jeku napada Farmaceuta veliku grešku napravio je Tomislav Srbljinović u 80. minuti. Naime, jednu visoku loptu pokušao je primiti u svom šesnaestercu, ali, iako nije bio ometan, pogriješio je te mu se lopta odbila u ruku. Splićani su poveli s 2:0 iz jedanaesterca i tako osigurali tri boda.

Do kraja utakmice Slaven je uspio postići počasni pogodak: iz treće najstrože kazne na utakmici Bistrović je zabio za 2:1. Ovim porazom juniori su pali za jedno mjesto na prvenstvenoj ljestvici te su sada petoplasirana momčad prvenstva s 23 osvojena boda.

SASTAV SLAVEN BELUPA: Slukić – Srbljinović, Hlevnjak, Zanjko, Olić (od 46. Ribić) – Hajdinjak, Bistrović, Jajalo (od 74. Jajalo) – Nikšić, Mladen, Bogojević (od 83. Pavlović). Trener: Ivica Sertić.

zatvori