Četvrtak, 18. travnja 2024.

HSS ODLUČIO Podržat će Slavka Tucakovića za župana

Podravsko-prigorski HSS na svibanjskim lokalnim izborima podržat će SDP-ovog Slavka Tucakovića za kandidata za koprivničko-križevačkog župana.

Osim toga, SDP će imati i jednog dožupana dok će drugoga dati HSS. Ove će stranke pred birače izaći sa zajedničkom listom. Odlučili su to sinoć, i to jednoglasno, Županijski odbor i Predsjedništvo podravsko-prigorskog HSS-a.

A što je prevagnulo za donošenje ovakve odluke, jer HSS je tvrdio da ustraje na svom kandidatu za župana i na programu razvoja županije kojega je kreirao potpredsjednik stranke dr. Hrvoje Petrić, pojasnio nam je predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer:

— U razgovorima s članovima Predsjedništva i Županijskog odbora, a i u ova dva kruga pregovora koje smo odradili s potencijalnim koalicijskim partnerima, donesen je zaključak da ipak podržimo Slavka Tucakovića za kandidata za župana. Sve je to za dobrobit i bolji razvoj naše županije jer ovakvu županiju ne želimo ni mi u HSS-u ni SDP — ustvrdio je Mađer.

U HSS-u su uvjereni da u koaliciji s SDP-om mogu skinuti s trona aktualnog župana Darka Korena jer su nezadovoljni njegovim vođenjem Koprivničko-križevačke županije.

Doznajemo i da će županijski SDP svoju konačnu odluku donijeti u petak.

zatvori