Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Sunčana subotnja špica u znaku narcisa

Dan narcisa obilježen je danas i na koprivničkom glavnom gradskom trgu. Udruga žena s bolestima dojke “Nada” i ovoga je puta educirala građane o važnosti prevencije u liječenju raka dojke.

Danom narcisa ističe se veliki značaj samopregleda i potrebe odlaska na preventivne preglede i mamografiju u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

– Pratite svoje tijelo, redovno kontrolirajte svoje dojke, pregledavajte se jednom mjesečno i čuvajte svoje zdravlje. Šminkamo se svaki dan, možda i po dvadeset minuta pa možemo odvojiti i pet minuta mjesečno i posvetiti ih sebi – poručila je ženama tim povodom tajnica Udruge Željka Zetović.

– Narcis je znak proljeća, buđenja, znak nade. Ima deset tisuća vrsta narcisa, a toliko je i želja o ozdravljenju. Ta jedna narcisa stoga znači i znak buđenja i želje da se ozdravi – dodala je.

Koprivničanci su kupnjom narcisa i ove godine pokazali da su spremni pomoći drugima, a donirani novac Udruga će, kaže Zetović, iskoristiti za edukaciju zdravih i oboljelih žena.

Osim u centru Koprivnice, akcija se održala i na glavnom križevačkom i đurđevačkom trgu.

zatvori