Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: MEDALJE SU STIGLE KUĆI Koprivnica dočekala olimpijce Velikog srca

Prijatelji i roditelji sa zamjenikom koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišelom Jakšićem danas su svečano dočekali naše zlatne i srebrne olimpijce.

Članovi Sportske udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Veliko srce” Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković sa Zimskih olimpijskih igara u Austriji vratili su se s četiri medalje, a koliko je Koprivnica ponosna na njihov rezultat najbolje se moglo vidjeti po iskrenim osmjesima i suzama radosnicama koje okupljeni ispred Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” nisu skrivali.

Natašu, Vladimira i Ivana dočekali smo uz gromoglasan pljesak praćen tamburašima i bio je to povratak kakvog, kažu, nisu ni najmanje očekivali.

– Dojmova je trenutno previše. Bilo nam je odlično, kao što vidite dali smo sve od sebe i ispunili smo obećanje koje smo vam dali. Vjerujem da nismo nikoga razočarali. Bio je dogovor dati sve od sebe, otišli smo tamo, potukli smo se sa svima i na kraju je to dalo rezultate – rekao je okupljenima njihov trener Alen Marošević.

– Bilo nam je super, konkurencija je bila jaka, ali trudili smo se koliko smo mogli. Uzbuđena sam zbog svega i malo nenaspavana, ali dobro je – podijelila je s nama dojmove Nataša Zamljačanec Plahinek.

– Sretni smo zbog naših sportaša i sportašice, kao i zbog njihovog trenera. Ponosni smo na njih i stvarno su nam s ovim dočekom i dolaskom napunili srca. Ovo nam je definitivno u ovoj godini najslađe ostvareno obećanje, s obzirom na to da smo im rekli da im pripremamo doček kad padnu medalje – rekao je Mišel Jakšić te najavio da će ih Grad i dalje podržavati u njihovom radu.

Podsjetimo, u vrlo jakoj konkurenciji Nataša Zamljačanec Plahinek i Vladimir Strmecki osvojili su zlatna odličja u disciplini trčanje na krpljama na 200 metara, dok su u štafetnom trčanju na krpljama 4×100 Nataša Zamljačanec Plahinek i Ivan Dujaković osvojili medalje srebrnog sjaja.

zatvori