Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Juniori pobjedom nad Istrom skočili na visoko treće mjesto Prve lige

U lijepo subotnje popodne, na Starom bregu u Cvetkovcu juniori Slaven Belupa ugostili su momčad Istre 1961 u sklopu 16. kola Prve MAX TV HNL. Mladi Farmaceuti upisali su vrijednu pobjedu rezultatom 3:2 i tako došli na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Od prve minute vidjelo se da su mladi Farmaceuti Ivice Sertića bolja momčad od gostiju iz Pule. Prilike su se redale jedna za drugom, a onda je u 31. minuti na lijepu asistenciju Lea Hajdinjaka zabio prvi strijelac plavih Mihael Mladen. Na odmor se otišlo s vodstvom domaćih 1:0.

Početkom drugog poluvremena naši su dečki još podigli tempo što je rezultiralo pogotkom Ivana Nikšića u 51. minuti. Mihael Mladen svojim drugim golom povisio je vodstvo na 3:0.

Kada su već svi mislili da je utakmica gotova juniori su se malo opustili što su gosti odmah iskoristili i zabili za 3:1 u 81. minuti. Na kraju je Istra smanjila na 3:2 nakon što se lopta nesretno odbila od Filipa Hlevnjaka u gol.

Na kraju i više nego zaslužena pobjeda Farmaceuta, koji u sljedećem kolu gostuju u Osijeku. Ovom pobjedom Slavenaši su zauzeli visoku treću poziciju i čekaju kikseve Dinama i Splita kako bi na njoj i ostali.

zatvori