Utorak, 23. travnja 2024.

Gotovo dvije tisuće humanitarnih paketa dijeli se siromašnima iz Koprivnice i okolice, a bit će ih još

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica počelo je s podjelom humanitarnih paketa iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD) u sklopu projekta ‘Humanitarni paket za središnju Hrvatsku’ koji traje do 29. rujna ove godine.

U sjedište koprivničkog Crvenog križa proteklih je dana stigao 1.781 paket s hranom. Oni će biti podijeljeni u Koprivnici i 11 okolnih općina i to siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva prema pet kriterija; prvenstveno korisnicima zajamčene minimalne naknade u evidenciji Centra za socijalnu skrb te drugim osobama koje su u teškoj materijalnoj situaciji prema evidencijama Grada Koprivnice i općina koje su Crvenom križu ustupile podatke o korisnicima.

Korisnici će dobiti tri vrste paketa: za odrasle osobe, za djecu od 5 do 14 godina i za mališane do 4 godine starosti. Svaka će obitelj dobiti toliko paketa koliko ima članova u kućanstvu. Vrijednost pojedinačnog paketa je oko 100 kuna, a ukupna vrijednost paketa koji će biti podijeljeni u prvoj fazi iznosi gotovo 155 tisuća kuna.

Koprivnički Crveni križ jedan je od 26 partnera u ovom projektu čija je ukupna vrijednost veća od 8,3 milijuna kuna.

zatvori