Srijeda, 17. travnja 2024.

Dobrovoljni vatrogasci iz Rasinje obilježili 130. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja proslavilo je 130. obljetnicu djelovanja. Na redovnoj godišnjoj izborno – izvještajnoj skupštini koje je održano u subotu u Vatrogasnom domu u Rasinji pohvaljen je rad i zalaganje dobrovoljnih vatrogasaca zbog kojih se rasinjsko vatrogastvo već godinama uspješno razvija.

Sa svojih 437 članova, DVD Rasinja je među najbrojnijima u našoj županiji te sudjeluje u nizu aktivnosti. Istakli su se u pružanju logističke potpore tijekom migrantske krize, a bili su i na državnom natjecanju u Puli. Na skupštini je naglašena i dobra suradnja s ostalim dobrovoljnim vatrogascima u najvećoj zajedničkoj taktičkoj vatrogasnoj vježbi požarnog područja Koprivnica pod nazivom “Podravina 2016.” u kojoj je sudjelovalo 97 vatrogasaca s 23 vatrogasnih vozila.

Za predsjednika Društva ponovno je izabran Davor Tetec, zamjenik je Nenad Hadelan, zapovjednikom ostaje Zvonimir Frančić dok je zamjenik zapovjednika Božidar Balija.

Godišnja skupština bila je prigoda i za svečano uručenje mnogobrojnih priznanja, diploma za vatrogasno usavršavanje te spomenica za 10, 20, 30 i 40 godina uspješnog rada.

Proslavi je prisustvovao i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je posebno naglasio važnu ulogu Društva tijekom poplava koje su zahvatile područje Županije proteklih godina. Među brojnim uzvanicima bio je i Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica kao i predstavnici 39 prijateljskih društava i vatrogasnih zajednica šireg područja.

zatvori