Utorak, 26. ožujka 2024.

BOLNICA ZAPOŠLJAVA Mlade stručnjake privlačit će stanovima i povoljnijim kreditima

Koprivnička Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’ objavila je natječaje kojima traži nove zaposlenike.

Kako nam je rekao ravnatelj dr. Mato Devčić, riječ je o kontinuiranom zanavljanju mahom servisnog i tehničkog osoblja – spremačica i kvalificiranih majstora u tehničkoj službi:

— Moram reći da je koprivnička bolnica, prema podacima koje smo na traženje dostavljali Ministarstvu zdravstva, na određeni način faktički potkapacitirana što se tiče nemedicinskog osoblja: kadrova za održavanje, servis i čišćenje. S obzirom na to da je raskinut ugovor s vanjskim suradnicima, morat ćemo zaposliti određeni broj djelatnika. Hoće li to biti deset ili manje, vidjet ćemo po potrebi i procjeni projekcije mase plaća i drugih čimbenika. Sve uzimamo u obzir: i potrebe bolnice i raspoloživu količinu novca za plaće. U svakom slučaju, pazimo na poslovanje.

Dr. Mato Devčić. Snimio Marko Posavec.

Osim tehničkog i servisnog, koprivnička bolnica i dalje traži i stručno medicinsko osoblje, poput niza specijalizanata. A osim radnog mjesta, bolnička uprava liječnike mami i ponudom za lagodniji život u Koprivnici:

Imamo nešto bolničkih stanova koji će uz određene zahvate i rekonstrukcije biti dostupni mladim ljudima koji dođu raditi u Koprivnicu. U pregovorima smo i s određenim poslovnim bankama oko povoljnijih uvjeta kreditiranja tih mladih kolega koji bi došli raditi u koprivničku bolnicu. Ako mogu tako reći, otvaramo novi front u promišljanju kako stimulirati mlade ljude, koji odluče profesionalno se realizirati u medicini, da za to izaberu Koprivnicu. Stvaramo dodatne preduvjete u odnosu na bolnice u okruženju, nastojimo postaviti bolje uvjete za rad i život u Koprivnici.

Hoće li ovi alati donijeti rezultata, dr. Devčić kaže da će se vidjeti za godinu do dvije.

zatvori